Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výborná práce vyjednavače

České Budějovice - Muž chtěl ukončit svůj život skokem z výšky. 

Policisté a další záchranáři v krajském městě včera večer zasahovali u případu pokusu sebevraždy skokem ze stožáru vysokého osvětlení nad českobudějovickým nádražím. Na místě byl muž (roč. 1979), který měl kolem krku provaz a vyhrožoval, že skočí. Operační důstojník na místo přivolal nejen specialisty z řad lezců Zásahové jednotky, vyjednavače, ale i příslušníky Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s výškovou technikou – jeřábem s plošinou, neboť výška stožáru byla kolem 17 – 20 metrů.

Policejní vyjednavač se za pomocí zmíněného jeřábu nechal vyzdvihnout do úrovně muže a profesionálně s ním komunikoval. Ten ač byl zjevně pod vlivem návykových látek a verbálně agresivní, podařilo se uvedeným specialistům ze Zásahové jednotky muže přesvědčit, aby zanechal svého jednání, sundal si provaz z krku a posléze jej přemístili do koše plošiny a svezli dolů.

Zde si ho také převzali zdravotnicí a poskytli mu první pomoc. Muž byl poté převezen do policejní cely k vystřízlivění, kdy se dnes bude zpovídat policistům na obvodním oddělení České Budějovice – Suché Vrbné.

Zatím je muž vyšetřován pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

3. června 2021

Odkazy do noveho okna

Vyjednávání se sebevrahem 1

Vyjednávání se sebevrahem 1 

Detailní náhled

Vyjednávání se sebevrahem 2

Vyjednávání se sebevrahem 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem