Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vybral si opuštěné zahrádky

CHOMUTOV - Do věznice s doprovodem, Zloděj v šatně.... 

Vybral si opuštěné zahrádky
18letý mladík z Chomutova překonal oplocení areálu zahrádek v Raisově ulici a postupně navštívil tři zahrady. Na prvním pozemku sebral plechovou vanu, kolečko a železné profily, z druhé zahradě přibral čtyři metry okapového žlabu a na třetí odcizil kovovou okrasnou mříž. Celková škoda se vyšplhala na 6 tisíc korun. Krátce po činu byl pachatel zadržen policejní hlídkou. Obvinění z krádeže si převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Do věznice s doprovodem
Hlídka mužů zákona kontrolovala v areálu bývalé školky na Kamenné v Chomutově 52letého muže. Policisté zjistili, že je po něm vyhlášené pátrání. Okresní soud Chomutov totiž vydal příkaz k nástupu do výkonu trestu, ale tomu se muž do současné doby vyhýbá. Podezřelý byl zadržen a v doprovodu policejní eskorty dopraven do vazební věznice v Litoměřicích.
 
Zloděj v šatně
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který kradl v šatně místního kulturního domu. Kromě různých druhů oděvů zmizel fotoaparát, náušnice, parfém, peněženka a další věci. Majitelé vyčíslili škodu na téměř 14 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění nejen z krádeže, ale i z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 
 
Nejdříve pili, pak řídili
Ulicí Wolkerovou v Chomutově projížděl s vozidlem Porsche Cayenne 50letý Jirkovák. Provedená dechová zkouška u řidiče byla pozitivní, přístroj naměřil 1,49 a 1,46 promile alkoholu v dechu. Obdobně tomu bylo při další kontrole v Bezručově údolí. 22letý mladík z Málkova tudy jel s vozidlem Suzuki Baleno. Když řidič spatřil hlídku, snažil se ujet. To se mu však nepodařilo. Ve Škroupově ulici zastavil, vyběhl z vozidla, ale poblíž cyklostezky byl policisty zadržen. Proč utíkal, bylo zřejmé zanedlouho. Při dechové zkoušce přístroj naměřil 3,28 a 3,14 promile. Na oba muže čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Do hospody s mačetou
Výtržnictví vyšetřují policisté v Kadani. Tam přišel místní 30letý obyvatel a přinesl si mačetu. Když se pohádal s dalším hostem, uhodil ho plochou stranou mačety do ruky. Stejně udeřil i dalšího poškozeného. Ke zranění osob nedošlo, napadeným nevznikla ani žádná škoda. Provedená dechová zkouška u podezřelého potvrdila, že jednal pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,77 promile. Za výtržnictví hrozí násilníkovi trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Vloupání do automatu
Před barem na Palacké ulici v Chomutově poškodil kdosi nápojový automat. Z automatu sebral nápoje v plechovkách za téměř jeden tisíc korun. Dalších tisíc korun bude stát oprava   poškozeného automatu. Krádež vyšetřují chomutovští policisté. 
 
17. prosince 2012      
prap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem