Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vybrždění kamionu

Policisté hledají řidiče, kteří byli na Brněnské ulici ohroženi mužem, který vybrzdil kamion. 

V pondělí 3. července po sedmého hodině ráno na Brněnské ulici ve směru na Brno řidič vozidla Mercedes Benz Vito bezdůvodně neumožnil řidiči nákladního vozidla zařazení do průběžného pruhu. Následně nákladní vozidlo, které mělo plně naložený návěse o hmotnosti asi 9 tun, předjel a zařadil se těsně před něj. Pak začal náhle a bezdůvodně přerušovaně brzdit až do úplného zastavení, přičemž donutil řidiče nákladního vozidla okamžitě zastavit z rychlosti cca 80 km/h v průběžném pruhu na silnici, kde je maximální povolená rychlost 110 km/h. Tím došlo k zásadnímu ohrožení bezpečnosti a plynulosti provozu na komunikaci, kde je velmi frekventovaný provoz.

Řidiče vozidla, který kamion omezil, policisté již ztotožnili, nicméně by v této souvislosti potřebovali vyslechnout svědky události nebo zajistit jejich kamerové záznamy například z palubních kamer. Tito lidé se můžou hlásit na lince 158 nebo na telefonu 974 887 700.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kdy pachateli v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

mjr. Jan Daněk – 20. 7. 2023

vytisknout  e-mailem