Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výbuch a následný požár domu ve Svoru

ČESKOLIPSKO - Dnes krátce po půl čtvrté odpoledne došlo k výbuchu a následnému požáru rodinného domu v obci Svor. O život přišel 50letý muž.  

Dnes krátce po půl čtvrté odpoledne byl na naše operační středisko z tísňové linky 112 oznámen výbuch a následný požár rodinného domu v obci Svor na Českolipsku. Operační důstojník vyslal na místo neprodleně hlídky z obvodního oddělení Cvikov a obvodního oddělení Nový Bor. Po příjezdu policejních hlídek na místo již hasiči prováděli hasební práce a následnou prohlídku domu. Policisté zajistili z důvodu bezpečnosti nejbližší okolí domu, uzavřeli komunikaci a prováděli odklon dopravy. V době výbuchu se v domě nacházely tři osoby. Jednalo se o dům, ve kerém byly prostory se zámečnickou dílnou. Při výbuchu přišel o život  50letý muž, zbylé dvě osoby vyvázly s lehkými zraněními.

Dle prvotních zjištění 50letý muž v dílně svařoval trubkové topení acetylenovou lahví a zatím z dosud nezjištěných příčin došlo k následnému výbuchu. Ve chvíli, kdy již nehrozilo žádné nebezpečí, policisté kolem 16:30 hod. znovu zprůjezdnili komunikaci. Přesná příčina výbuchu bude nyní předmětem dalšího šetření. Kriminalisté budou nyní zjišťovat, zda k výbuchu došlo vlivem technické závady či vlivem neopatrné manipulace s lahví. Případem se nyní zabývá Služba kriminální policie a vyšetřování Česká Lípa. Ve věci byla nařízena soudní pitva.
 

11.7.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem