Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výbuch v Novosedlicích

TEPLICE - Výbuch v Novosedlicích, Pervitin prodával 5 let, Okraden na diskotéce... 

Výbuch v Novosedlicích
 
V neděli  30.5.2010 v době kolem 10.00 hodin v Novosedlicích v ulici Jindřišská došlo k výbuchu pravděpodobně propan butanové láhve v klempířské firmě, kdy došlo ke zboření části dílny a poškození dalších objektů včetně vozidel,  které se nacházely v blízkosti samotného výbuchu. V důsledku výbuchu došlo ke zranění 54letého muže z Teplicka, který se v kritické době nacházel v  dílně , kde prováděl klempířské práce . Ten byl s popáleninami a zlomeninou dolní končetiny převezen do nemocnice. Celkem bylo poškozeno 6 vozidel a několika oken okolních domů. Příčina výbuchu je v šetření, jedna z možných verzí je to, že si poškozený muž  zapálil cigaretu a došlo k výbuchu plynové láhve.
 
Okraden na diskotéce
 
O tom, že není vhodné si dávat peněženku do zadní kapsy kalhot, se přesvědčil 28letý muž z Teplic. Ten si právě peněženku uschoval do zadní kapsy a navštívil diskotéku v Trnovanech. Velkého počtu lidí a tlačenice na tanečním parketu využil neznámý zloděj a peněženku z kapsy vytáhl. Tím přišel majitel o finanční hotovost 1 tisíc korun, doklady a platební kartu. Policisté nabádají k větší ostražitosti především v místech, kde se nachází více lidí, jako jsou diskotéky, restaurace apod.
 
Pervitin prodával 5 let
 
Z prodeje pervitinu byl obviněn další dealer z Teplicka. Konkrétně se jedná o 45letého muže z Krupky, který v období od roku 2004 do roku 2009 prodával především v Teplicích a v Krupce pervitin drogově závislým osobám. K prodeji docházelo zhruba 1krát měsíčně, vždy 1 gram za 1 tisíc korun. Ve vězení může dealer pobýt až 5 let.
 
Teplice, 31.května 2010, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem