Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výbuch ve Strahovicích strhl čtvrtinu domu, jeden muž zemřel

8. 8. 2019 Tragická událost se odehrála ve čtvrtek 8. srpna ve večerních hodinách ve Strahovicích. 

Došlo tam k výbuchu v rodinném domě, k zemi se sesunula celá jeho čtvrtina. Zahynul jeden muž.

Podle informací Deníku se mělo jednat o člověka, který měl zálibu v hledání válečné munice, kterou si následně nosil domů. To se mu bohužel stalo osudným.

„Z místa nehody se podařilo dostat dvěma osobám. V tuto chvíli jsou stále na místě hasiči a policie a probíhá vyšetřování,“ řekl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. Z okolních domů bylo evakuováno deset osob, na místě je i statik, který bude zkoumat zbylou část domu. 

"Zdravotnická záchranná služba byla ve čtvrtek 8. srpna vpodvečer volána k vážné události na Opavsku. Před půl šestou převzali operátoři prvotní informaci o výbuchu v domě z obce Strahovice. Podle sdělení došlo ke zranění více osob. Na místo proto ihned vyjely týmy ZZS ze základen v Dolním Benešově, Hlučíně, Opavě a vzlétl vrtulník LZS Ostrava. Pomoci přispěchaly celkem čtyři posádky, včetně dvou lékařských. Uvnitř domu byl explozí zasažen muž, který utrpěl poranění neslučitelná se životem a podlehl jim ještě před příjezdem záchranářů. Pomoci mu již nebylo možné. Záchranáři prohlédli sedmašedesátiletého muže, jenž nejevil známky vnějších poranění. Nevyžadoval ošetření a byl ponechán na místě události. Jednašedesátiletá žena byla posádkou ZZS ošetřena pro interní obtíže a duševní otřes. Ani u této pacientky neshledal lékař žádné zranění a po podání léků nebyl nutný její transport do zdravotnického zařízení," informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

"Následkem výbuchu došlo ke zborcení jedné části domu. Ještě před příjezdem záchranářů se dvěma osobám, které při výbuchu neutrpěly žádné poranění, podařilo dostat z rodinného domu ven. Další osoba byla nalezena v domě v místě výbuchu, její stav byl bohužel neslučitelný se životem. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, policejní pyrotechnici, psovod a policejní krizový intervent. Způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena, ale lze předpokládat, že bude vysoká, výbuch poškodil dům natolik, že statik zakázal vstup do objektu. Policisté zabezpečili okolí místa činu, provádějí jeho ohledání, dokumentují a zajišťují důkazy. Příčina výbuchu je předmětem prověřování, bližší informace však budeme moci sdělit až na základě výsledků znaleckých zkoumání," sdělil policejní mluvčí Petr Směták. 

Událost otřásla celou obcí. Ke zbořenému domu se dostat nedá, neboť místo bylo obehnáno policejními páskami.

„Rodinu znám od vidění, jsou to normální lidé. Ani ten mladý muž mi nepřipadal ničím zvláštní. Je to hrozná tragédie, nikdo tady teď nemluví o ničem jiném,“ řekla Deníku jedna z obyvatelek Strahovic.

Pozdě odpoeldne začali hasiči poškozený dům pomocí techniky strhávat.


Zdroj: https://opavsky.denik.cz/pozary/vybuch-ve-strahovicich-strhl-ctvrtinu-domu-jeden-muz-zemrel-20190809.html

vytisknout  e-mailem