Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vydali se na cesty, za volantem by ale sedět neměli

BENEŠOVSKO – Nerespektovali platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jim nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. 

První den v týdnu, tedy v pondělí 7. ledna 2019, v odpoledních hodinách policejní hlídka na Čerčansku zastavila a kontrolovala řidiče motorového vozidla výrobní značky Škoda Felicia. Policisté provedli lustraci osoby a zjistili, že třicetiletý řidič má Okresním soudem v Benešově vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do prosince 2019.  Řidiči byla zakázána další jízda a sděleno podezření za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Ve stejný den, před sedmou hodinou večerní, jiný třicetiletý řidič vyrazil na silnici s vozidlem VW Transporter. Jeho směr byla ulice K Líšnu v obci Bystřice. Právě na tomto místě ho policejní hlídka zastavila ke kontrole. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že i tento řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Městským úřadem v Benešově. Za volant nesměl  usednout až do prosince letošního roku. Policisté u kontrolovaného řidiče také provedli dechovou zkoušku pomocí přístroje Dräger. Ta ukázala pozitivní hodnotu. Dále u řidiče byla zjištěna přítomnost omamných a psychotropních látek. Muž je nyní podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu také postihy za další přestupky. V případě odsouzení můžou oba řidiči strávit až dva roky za mřížemi. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
9. ledna 2019

vytisknout  e-mailem