Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vydával se za někoho jiného

SOKOLOV - Teď je ve vazbě  

Policisté z Kynšperka nad Ohří 4. března 2011 v půl šesté večer během výkonu hlídkové služby zastavili osobní vozidlo BMW se tříčlennou posádkou. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla, ten je však neměl. Při bližší prohlídce vozidla zjistili, že vozidlo nesplňuje technické podmínky a není způsobilé k provozu na pozemních komunikacích. Navíc přední a zadní registrační značka se neshodovala. Při lustraci se ukázalo, že ani jedna z registračních značek nepatří na vozidlo BMW.

Vzhledem k tomu, že řidič neměl u sebe doklad totožnosti a nebyl schopen policistům sdělit celé rodné číslo, byl policisty předveden ke zjištění totožnosti. Policisté zjistili, že jméno, příjmení a datum narození, které jim muž sdělil, neodpovídá fotografii v evidenci a začali po mužově totožnosti pátrat. Zjistili, že se jedná o devětadvacetiletého muže z Chebu, který má zákaz řízení motorových vozidel, je v pátrání a Okresní soud v Karlových Varech a v Chebu na něj vydal příkaz k zatčení. Muž se ke své pravé totožnosti následně přiznal a policistům sdělil, že to není poprvé, co se vydával za někoho jiného.

Téhož dne policisté zahájili proti devětadvacetiletému muži zkrácené přípravné řízení a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na základě soudního příkazu je muž v současné době ve vazbě.

nprap. Bc. Kateřina Dohnalová
8. března 2011
 

vytisknout  e-mailem