Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vydával se za solventního podnikatele

České Budějovice – Podvodem si přišel minimálně na půl milionu korun. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Za maskou solventního podnikatele se ukrýval podvodník. O tom se přesvědčilo hned několik věřitelů, kteří s mužem (31 let) z Českobudějovicka v poslední době uzavřeli obchod.
 
Tento „podnikatel“ od listopadu roku 2013 sjednal několik obchodů, ačkoliv věděl, že nebude schopen dostát svým závazkům, protože hospodaření jeho firmy bylo neúspěšné.  S jednou dopravní firmou uzavřel kupní smlouvu na pohonné hmoty v celkovém množství 16 000 litrů. Pohonné hmoty načerpal, následně rozprodal, peníze však firmě neuhradil a to ani po opakovaných urgencích. Škoda přesáhla částku 570 000 korun.
 
Podvodník našel však i jiný způsob, jak si přijít k penězům. Od jednoho muže převzal zálohu ve výši 5 000 korun na dodání zboží – vnitřních dveří. Ty však nikdy nedodal, ani nevrátil peníze. Stejným způsobem postupoval s jiným poškozeným, od kterého převzal více než 12 000 korun s tím, že mu dodá OSB desky, které poškozený nikdy neviděl a navíc přišel i o zaplacenou zálohu. Pachatel získané peníze vždy použil pro svou osobní potřebu. Protiprávním jednáním si tak přišel na minimálně 580 000 korun.
 
Českobudějovičtí kriminalisté, specialisté na hospodářskou trestnou činnost, předvedli skvělou práci, když jeho podvodné jednání odhalili a zahájili proti němu trestní stíhání a to pro přečin podvodu. V případě prokázání viny hrozí pachateli až osmiletý trest odnětí svobody. Je stíhán na svobodě.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
5. srpna 2014

vytisknout  e-mailem