Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vydával se za syna

RAKOVNICKO – Podařilo se mu vylákat několik tisíc korun. 

Čtyřiašedesátiletá žena se stala obětí podvodného jednání neznámého pachatele, který se vydával za jejího syna. Psal ji SMS zprávy a požadoval po ní finanční hotovost. Nakonec se mu podařila od paní vylákat nemalá částka.

Poškozená 64letá žena 16. května od půl sedmé ráno přijímala SMS zprávy z neznámého telefonního čísla, ve kterých „syn“ požadoval 6 tisíc korun, které měla žena poslat na číslo účtu uvedené v SMS zprávě. Takových zpráv přišlo více a poškozenou vždy neznámý pachatel oslovil „mami“ a podepsal se jménem jejího syna. V dalších zprávách podvodník požadoval další finanční částky, které se navyšovaly. Nejdříve 6 tisíc, potom 20 tisíc anebo aspoň 10 tisíc. Čtyřiašedesátiletou ženu tyto SMS zprávy přesvědčily a odeslala na číslo účtu šest tisíc korun.
Pět dní poté, tj. 21. května poškozená žena telefonicky hovořila se svým synem a zeptala se ho, na co potřebuje tolik peněz. Syn 64leté ženy o ničem nevěděl a své matce uvedl, že jí žádné zprávy neposílal a ani nepožadoval peníze.

POLICIE VARUJE!
Podvodníci používají stále podobné triky a přicházejí si tak na nemalé finanční částky.
Jestliže se navzdory tomuto varování i Vy dostanete do podobné situace, zavčas o tom informujte Policii České republiky, a to buď zavoláním na linku 158, nebo osobně na jakékoliv nejbližší policejní služebně.

Pokud ještě někdo z Vás byl stejným či obdobným způsobem podveden, obraťte se na Policii České republiky a podvodné jednání nahlaste.

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
22. května 2017

vytisknout  e-mailem