Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vydělávali ve velkém

LITOMĚŘICE – Hrozí jim až osmiletý trest; Nevydařený lup; Na výlet v kradeném  

Z rukou kriminalistů si převzali obvinění pro trestný čin podvodu 38letý muž z Teplicka a 45letý muž z Ostravska. Od ledna do října roku 2011 se společně obohacovali na úkor důvěřivých zákazníků prostřednictvím aukčního portálu na internetu. Nabízeli za výhodné ceny notebooky, které vůbec nevlastnili a zákazníkům je tedy nemohli dodat. Místo navrácení finanční zálohy dostali poškození zákazníci odpověď, že společnost má v současné době finanční problémy. Celkem se obviněným mužům podařilo tímto způsobem poškodit více jak 100 zákazníků a získat částku přesahující jeden milion korun. Za své jednání mohou být oba dotyční potrestáni až osmiletým trestem odnětí svobody.
 

Nevydařený lup
V úterý zadrželi litoměřičtí policisté bezprostředně po činu 33letého muže z Libochovic. Dotyčný přelezl zeď na pozemek soukromého pozemku u rodinného domu v Litoměřicích a zde posbíral vše, co bylo ze železa. Svou 50 kilogramovou kořist se chystal zpeněžit ve sběrně druhotných surovin, ale jeho záměr mu překazili policisté, kteří ho bezprostředně po činu zadrželi. Na základě zjištěných informací mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.
 

Na výlet v kradeném
Na konci prosince 2012 vnikl 28letý muž z Podřipska nedaleko svého bydliště na soukromý pozemek, který prohledal a zmocnil se zde zaparkovaného osobního vozidla značky Fiat. S vozidlem odjel do místa svého bydliště, kde k němu nasedl jeho 34letý bratr. Následně se společně vydali v odcizeném vozidle na výlet do Prahy. Při zpáteční cestě se rozhodli, že vozidlo vrátí, ale protože jim došel benzín, odstavili vozidlo na lesní cestě poblíž obce Horní Beřkovice. Zde jej nalezli policisté a stopy je zavedli k dotyčným bratrům. Tento týden si oba muži za nezákonné jednání převzali obvinění, jejich stíhání je vedeno na svobodě.
 

Loupili s atrapou
V rukou litoměřických kriminalistů skončili tři mladí muži z Litoměřicka ve věku 19, 21 a 23let. Tito se v polovině března po předchozí domluvě vydali v pravé poledne do jedné z litoměřických prodejen s nekalými úmysly. Chtěli získat finance a k tomuto účelu si opatřili i atrapu střelné zbraně. K přepadení prodejny nedošlo, neboť na místě zjistili, že je zavřeno. Mladíky to v jejich jednání neodradilo a hledali další objekt k získání kýžených peněz. Ten se jim naskytl v městské části Pokratice. Nejmladší z nich si zamaskoval obličej a vtrhl do obchodu, kde pod pohrůžkou střelné zbraně ohrožoval obsluhu a vynutil si vydání finanční hotovost. Tímto způsobem získal částku 4600 korun, kterou si před prodejnou s ostatními rozdělil, a poté se dali na útěk. Přepadení se naštěstí obešlo bez zranění. Včerejšího dne se policistům podařilo díky intenzivní činnosti mladíky vypátrat a zadržet. Mladí muži posléze obdrželi obvinění pro trestný čin loupeže a byl podán návrh jejich vzetí do vazby. V případě soudem uznané viny hrozí obviněným až desetileté vězení.
 

28. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem