Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyděrač chtěl 3/4 miliónu, neuspěl

NÁCHODSKO-Snažil se vyřešit nedostatek peněz na úkor bývalého zaměstnavatele 

Policisté z náchodské kriminální služby v těchto dnech zdárně uzavřeli případ neúspěšného pokusu o vydírání. Bývalý zaměstnanec jedné firmy na Náchodsku se pokusil ze svého dřívějšího šéfa počátkem otazníkyúnora 2012 vymoci přes tři čtvrtě miliónu korun.
 
Dopisem, který nepodepsal, ale zakončil slovy: “ …však vy se dovtípíte, kdo…“, požadoval zaslání částky 775.000 korun, jinak že zveřejní nepravdivé informace o jeho podnikání a firmě. Zveřejnění se prý podnikatel vyhne, jen pokud mu požadovanou sumu zašle na jeho účet v bance.
 
Místo tučné sumičky na kontě se však naivní vyděrač dočkal úřední návštěvy v uniformě, která záhy zaklepala na dveře jeho bytu. Bývalý pracovník, s nímž se firma nerozloučila příliš v dobrém, vůbec nečekal, že si pro něj přijde policie. Prý jen učinil firmě obchodní nabídku.
 
Takové vysvětlení však před tváří zákona zcela nepostačilo a svérázný obchodník putoval na služebnu kriminální policie k podání vysvětlení. Ani tam kriminalisty nepřesvědčil o svých čistých úmyslech, takže zahájili jeho trestního stíhání pro pokus vydírání. Soud za něj může 34letého muže z Náchodska poslat na dva až osm let za mříže.
 
por. Mgr. Eva Prachařová,
17.2.2012 v 11:00 hodin

 

vytisknout  e-mailem