Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyděrači se nebránil

MOST - Ten ho připravil o mobil, televizi a notebook; Chaty navštívili zloději; Odnesl cukroví a další 

Z trestného činu vydírání obvinil policejní komisař mostecké policie 29 letého muže z Mostu. Ten se měl dle policistů v již v červnu v jedné restauraci v Mostě zmocnit mobilního telefonu, který patřil 33 letému muži. Poté po něm chtěl, aby by mu zaplatil pivo. Pod pohrůžkou násilí po něm vymámil i notebook a televizi, které měl poškozený doma a které patří jeho známé. S poškozeným jel z restaurace do místa jeho bydliště a požadované věci si vzal. Ty pak týž den zastavil v zastavárně a peníze si ponechal pro svoji potřebu. To mu zřejmě nestačilo, neboť donutil opět pod pohrůžkou poškozeného, aby si pro něj vypůjčil u svých příbuzných další peníze, kterých se nakonec nedočkal. Vyděrač tak způsobil celkovou škodu ve výši pěti tisíc korun. Odcizené věci policie v zastavárně zajistila a vrátila je zpět. Obviněný, kterému v případě uznání viny hrozí až tříletý trest, je stíhán mosteckou policií na svobodě.

Kufříky s nářadím zmizely
Pro nářadí si zašel neznámý lapka. Nekoupil ho však v obchodě, nýbrž ho odcizil. Krádeže se dopustil v jednom zahradním domku na Litvínovsku. Tam zloděj přišel zřejmě o víkendu. Násilím se dostal dovnitř chatky a z ní pak odnesl vrtačku, brusku, kabely, kufříky s různým nářadím a kuchyňské nádobí. Poškozený zahrádkář odhadl vzniklou škodu na dvanáct tisíc korun. Případem trestného činu krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté.

Do hor vyjeli zloději
Na lyže se možná chystá zloděj, který si vyjel do Krušných hor. Nepřijel však lyžovat, ale vykrást chatu. Do jedné z chat v Českém Jiřetíně se lapka dostal násilím. Chataři zloděj odcizil uloženou zimní sportovní výbavu, od lyží až po zimní oblečení. K tomu si vzal cigarety a různý alkohol. Poškozený vyčíslil škodu na 38 tisíc korun.

Další lapka řádil v obci Klíny na Litvínovsku. Rekreační chalupu navštívil zatím v přesně nezjištěnou dobu. Dovnitř se dostal poté, co překonal okna. Uvnitř objektu pak nalezl různé nářadí, které se mu zřejmě hodilo. Poškozený chalupář odhadl vzniklou škodu na částku 16 tisíc korun. Oba případy nyní šetří policisté obvodního oddělení v Hamru.

Řidička skončila v příkopě
Na střechu se převrátilo vozidlo tovární značky Citroen při dopravní nehodě. K ní došlo v neděli kolem 09 hodiny na silnici III. třídy nedaleko obce Braňany na Mostecku. Řidička vozidla při projíždění zatáčky dostala pravděpodobně na vozovce smyk, vyjela vlevo mimo komunikaci, kde se s vozidlem převrátila na střechu do silničního příkopu. Při nehodě byla řidička lehce zraněna. Alkohol u ní zjištěn nebyl. Na vozidle vznikla škoda ve výši 80 tisíc korun.

Zloděj odnesl cukroví
Vánoční cukroví teď bude muset znovu upéci jedna žena z Litvínovska. Tu totiž navštívil v nočních hodinách nevítaný host. Neznámý lapka v jednom janovském domu vnikl násilím do bytové komory. Tam kromě alkoholu našel i krabici s vánočním cukrovím a různé sladkosti. Poškozené vznikla škoda ve výši dvou tisíc korun. Případ krádeže vloupáním a porušování domovní svobody šetří hamerští policisté.

Požár domek zcela zničil
O zahradní domek přišel zahrádkář v jedné obci na Mostecku. V noci ze čtvrtka na pátek došlo zatím z nezjištěných příčin k požáru objektu, který vyhořel do základu. Majitel odhadl škodu na 360 tisíc korun. Ohledáním místa požáru bylo zjištěno, že požár zřejmě někdo založil. Požární technik však nevyloučil ani nedbalostní manipulaci s otevřeným ohněm. Ke zranění osob nedošlo.

Napadl strážníky
Z trestného činu útoku na veřejného činitele obvinil policejní komisař mostecké policie 42 letého muže z Mostu. Ten minulý týden na chodbě domu, kde bydlí, měl po předchozí slovní rozepři odmítnout uniformované hlídce městských strážníků prokázat svoji totožnost. Poté přistoupil ke jednomu ze strážníků a udeřil ho pěstí do ramene. Strážníci proti němu použili donucovací prostředky. Obviněný muž je mosteckou policií stíhán na svobodě. K újmě na zdraví nedošlo.

Chodkyni porazilo osobní vozidlo
Dopravní policisté šetří dopravní nehodu. K ní došlo v pondělí 7 prosince kolem 16.35 hodiny. Řidič osobního vozidla jel v Litvínově po ulici Ukrajinská ke křižovatce s ulicí PKH. Při odbočování vlevo se střetl s 37 letou chodkyní, která komunikaci přecházela. Po nárazu žena upadla na komunikaci a utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Tam byla ošetřena a poté byla propuštěna domů do domácího léčení. Hmotná škoda při nehodě nevznikla. Dechové zkoušky u účastníků dopravního střetu byly negativní. Míra zavinění a příčina nehody je předmětem šetření policistů.
 

 

vytisknout  e-mailem