Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vyhlédl si hudební nástroje

BŘECLAVSKO: Netradiční lup zpeněžil v zastavárně. 

Břeclav - Ke konci února letošního roku policisté vyjížděli k události, která se stala v jedné břeclavské prodejně. Zloděj si tenkrát vybral netradiční kořist – hudební nástroje. Boční výlohou vnikl dovnitř obchodu a odcizil několik kytar, foukacích harmonik a saxofon. Navíc se v prodejně pohyboval jako slon v porcelánu – shodil na zem zesilovací bednu s reproduktorem a poškodil ji. Celková škoda se dostala na částku kolem 30 tisíc korun.

Pachatel se ovšem nevzdával a ve výpravě chtěl evidentně pokračovat. Rozhodl se, že po zavírací době „navštíví“ ještě blízkou restauraci, která se nachází jen pár metrů od prodejny hudebnin. Ovšem zde úspěch neslavil. Dovnitř se mu totiž vniknout nepodařilo.
Policisté se celé události věnovali a část odcizených hudebních nástrojů našli při důkladné prohlídce v jedné břeclavské zastavárně. Nyní shromáždili dostatek důkazů k tomu, že z protiprávního jednání obvinili jednadvacetiletého muže z Břeclavi. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Celý spisový materiál tak poputuje k dalšímu opatření na Okresní státní zastupitelství Břeclav.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 19. dubna 2013

vytisknout  e-mailem