Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhodil psa z okna

MOST - Nelidský čin má na svědomí 53letý Mostečan; Svého druha bodla do hrudníku + další info 

Mostečtí policisté šetří případ týrání zvířete. V těchto dnech ve večerních hodinách přijali oznámení o vyhození psa z okna na chodník v panelové zástavbě v Mostě. Sedmiměsíční štěně bylo na místě mrtvé. Během dalšího šetření policisté zjistili, že nelidský skutek má na svědomí 53letý Mostečan. Ten zvíře vyhodil z osmého patra. Po návratu do bytu jeho družky ho pes údajně naštval kvůli poničení nějakých věcí. Muži již policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Za usmrcení čtyřnohého člena rodiny může strávit až tři roky ve vězení. Případ policisté mosteckého obvodního oddělení vyšetřují ve zkráceném přípravném řízení.


 

Svého druha bodla do hrudníku

Policejní komisař obvinil ze spáchání pokusu zločinu těžkého ublížení na zdraví 46letou ženu z Litvínovska. Závažného skutku se měla dopustit na svém druhovi. Ten její rukou skončil s probodnutým hrudníkem v nemocnici. K činu mělo dojít v bytě v Meziboří. Poškozený potom vyběhl se zraněním ven, kde si ho všiml náhodný občan, který ihned přivolal zdravotní pomoc. Žena je stíhána na svobodě. Na případu policie nadále pracuje.


 

Mostečanka prodávala a přechovávala drogy

Policejní komisař trestně stíhá 41letou Mostečanku. Žena má na triku distribuci a přechovávání drog. V druhé polovině loňského roku na území Mostu v dvanácti prokázaných případech prodala za částku téměř 50 tisíc korun pervitin jisté osobě. Koncem února byla u obviněné provedena domovní prohlídka. Policisté při ní zajistili dva sáčky s tehdy neznámou látkou. Odborná expertiza ukázala, že se jedná o metamfetamin. Mostečanka čelí obvinění ze dvou trestných činů – zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Obdobného deliktu se dopustila již v minulosti. Kvůli tomu může být odsouzena až k desetiletému trestu odnětí svobody. Za mřížemi však sedí již nyní, pro jinou trestnou činnost byla umístěna do vazební věznice.


 

Řídil přes zákaz a navíc byl opilý

Nejistou jízdou v nočních hodinách na sebe upoutal pozornost policejní hlídky řidič vozidla VW Golf. Podezření strážců zákona, že něco není v pořádku, se potvrdilo. Kontrolovaný muž opakovaně „nadýchal“ více jak jedno promile. K tomu má 27letý muž z Litvínovska ještě jeden vroubek. Policisté zjistili, že mu mostecký magistrát až do poloviny května letošního roku vyslovil zákaz řízení. Díky své nezodpovědnosti si již převzal sdělení podezření ze spáchání hned dvou přečinů – ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Na alimentech dluží 161 tisíc

Na částku 161 tisíc korun se vyšplhal dluh na alimentech, které měl na svoji dceru platit 44letý Mostečan. Svoji povinnost stanovenou mu soudem neplnil v různých obdobích od roku 2002. Policejní komisař v těchto dnech muže obvinil ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Nyní mu hrozí až dvouleté vězení.


 

Chlapcům se nechtělo do školy, policie se zaměřila na jejich matku

Do školy se zřejmě nechtělo dvěma chlapcům, sourozencům. Starší z nich má v tomto školním roce 109 neomluvených hodin, u mladšího je počet vykázán na 93 hodin. Policie se nyní zaměřila na jejich matku. Žena z Litvínovska, která řádně nedohlížela na školní docházku svých ratolestí, si v těchto dnech od policistů vyslechla sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení litvínovským obvodním oddělením.


 

K zákazu řízení se hned přiznal

Hlídka obrnických policistů kontrolovala vozidlo značky Ford. Jakmile strážci zákona řidiče zastavili, ihned jim hlásil, že má vyslovený zákaz řízení. Jeho tvrzení se skutečně zakládalo na pravdě, muž z Mostecka by až do poloviny října neměl sedět za volantem vozu. Rozhodl tak mostecký soud. Ani okamžité přiznání ho však nezachránilo před sdělením podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Nepříjemné překvapení po návratu z nákupu

Nepříjemné překvapení připravil neznámý zlodějíček jedné Litvínovance. Žena po návratu z nákupu zjistila, že jí v bytě chybí věci za 19 tisíc korun. Jednalo se o finanční hotovost, mobil, hodinky a dokumenty. Lapka zřejmě využil nedostatečně zajištěných dveří. Poškozená je totiž pouze zabouchla, ale „otočení zámkem“ opomenula. Litvínovské oddělení případ vyšetřuje jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Zapomnětlivost se nevyplácí

O peněženku přišla žena z Litvínova. Po zaplacení zboží v prodejně ji odložila na pult a nakládala si nákup, potom odešla. To, že tam svůj majetek zapomněla, si uvědomila až při placení v jiném obchodě. Když se vrátila, měla smůlu. Kdosi neznámý byl rychlejší. Poškozená přišla o platební kartu, doklady a finanční hotovost v drobných mincích. Celkem se jednalo o věci za sedm stovek. Policie v Litvínově případ šetří jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 25. března 2011

vytisknout  e-mailem