Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhodila odpad u silnice

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kam s ním? Do příkopu ne! 

 

Třiačtyřicetiletá žena se rozhodla v pátek 19. září odpoledne uklízet. V domě v Bojkovicích nasbírala různý odpad, který naložila do auta a vyjela do ulic. Vyjela směrem k letišti, kde u silnice zastavila a do příkopu vyhodila staré kbelíky, pytel s odpadky a shnilá jablka. V klidu nasedla do auta a jela zpět. Uviděl ji přitom člověk, kterému takové počínání nebylo lhostejné, nemávl nad tím rukou a zavolal na linku 158. Policistům popsal auto a místo, kde žena odpad vyhodila.

Hlídka bojkovických policistů vyrazila do ulic pátrat po popsaném autě. Po pár minutách zastavili škodovku a v ní podezřelou ženu. Když se jí policisté ptali, proč vyhodila odpad do trávy, odpověděla jim, že prý nenašla sběrný dvůr. S policisty se domluvila, že odpadky v nejbližší době sama odklidí. Policisté s ní následně začali řešit podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, kterého se dopustí ten, kdo neoprávněně odloží odpad mimo vyhrazené místo. Za spáchání tohoto přestupku zákon ukládá pokutu až padesát tisíc korun.

Díky tomu, že náhodný svědek nebyl lhostejný, nebude aspoň tento odhozený odpad znečišťovat a hyzdit krajinu kolem Bojkovic.

1 odpad v prikopu u Bojkovic1 odpad v prikopu u Bojkovic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 odpad v prikopu u Bojkovic2 odpad v prikopu u Bojkovic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

24. září 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem