Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyhodili ji dveřmi, vlezla oknem

NÁCHODSKO – Nechali ji v domě přespat, chtěla by tam být pořád 

zabezpečení bytu.jpg
Potíže s nevítanou „obyvatelkou“ museli pomoci řešit policisté majitelům nemovitosti v Broumově. Dvaadvacetiletá dívka se rozhodla, že se do jejich domku nastěhuje stůj co stůj, i když s tím nesouhlasí.
 
Nějaký čas ji totiž jako podnájemnici tolerovali, či spíše ji nechali v domě asi měsíc přespávat. Začátkem června jí ale oznámili, že si musí najít něco jiného, že už si nepřejí, aby v jejich domě dále přespávala. Jenže dívka dělala, že informaci nepochopila. Z domu sice odešla, ale našla si útočistě ve stanu, postaveném na zahradě. Majitelé jí tedy vysvětlili, že do zákazu bydlení zahrnují i stanování a domnívali, že tím je vše skončeno. Jaké bylo jejich překvapení, když následujícího rána zjistili, že je u domu přistavený žebřík a v obýváku na pohovce spí jejich, teď už nezvaná, návštěvnice.
 
Majitelům došla trpělivost a přivolali na drzou ignorantku policejní hlídku. Policisté s ní zahájili trestní řízení pro porušování domovní svobody, kdy jí za nechápavost mohou „odměnit“ peněžitým trestem nebo jí až na rok zařídit bydlení v pokojíčku za mřížemi.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
15.6.2012 ve 12:00

vytisknout  e-mailem