Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Výhodná nabídka neměla dobrý konec

BŘECLAVSKO: Za práci požadovali mnohem víc peněz.  

Hustopečsko - Opět evidujeme případ okradeného seniora. Tentokrát má incident na svědomí  trojice mužů, kteří s dodávkovým vozidlem zastavili u majitele rodinného domku v jedné obci na Hustopečsku a nabídli mu, že vymění a opraví střešní svody a žlaby. Pětaosmdesátiletý senior nabídku přijal a vzájemně se dohodli na částce, za níž měla být oprava provedena.

Velké překvapení ovšem na důchodce teprve čekalo. Po skončení práce muži požadovali místo smluvené tisícikoruny - osmdesát tisíc korun. Majitel domku samozřejmě s tak vysokou částkou nesouhlasil. Z peněženky, kde měl uložené nastřádané finance, chtěl vyndat pouze tisíc korun. Ovšem jeden z podvodníků mu vytrhl peněženku z ruky a okradený pán najednou přišel o 50 tisíc korun. Trojice okamžitě nasedla do auta a odjela neznámo kam.
 
K celé události lze doplnit, že jeden z pachatelů mluvil lámaně slovensky a mezi sebou se domlouvali maďarsky. Tímto varovným případem chceme upozornit seniory na to, aby byli velmi obezřetní a dávali si na své našetřené finance velký pozor.  
por. Mgr. Kamila Haraštová, 30. října 2013
 

vytisknout  e-mailem