Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhodnocení bezpečnostního opatření

PLZEŇ - Policisté v souvislosti se sobotním pochodem realizovali bezpečnostní opatření. Zjistili více než dvě desítky případů držení drog a jeden trestný čin.  

     Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti se sobotními akcemi, které proběhly v Plzni, bezpečnostní opatření. Do něj bylo nasazeno několik desítek policistů např. z řad pořádkové, dopravní i kriminální policie. Akce se zúčastnili mimo jiné i členové antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a kolegové z oddělení služební kynologie s policejními psy. Ti všichni od rána do pozdních nočních hodin dohlíželi na bezpečnost a dodržování veřejného pořádku ve městě ale i jeho bezprostředním okolí.  V průběhu akcí nedošlo k hromadnému narušení veřejného pořádku a ohrožení bezpečnosti. Rovněž doprava nebyla nijak zásadně omezena, vše se obešlo bez zbytečných průtahů a komplikací.

     Policisté však  během akce zjistili celkem 22 případů protiprávního jednání, kdy tři ženy a devatenáct mužů bylo přistiženo a pokutováno za nelegální držení omamných a psychotropních látek a jedů. Jednalo se výhradně o držení marihuany, kdy nejvíce policisté u jedné z osob zajistili sedm gramů konopí v sušině. Všechny případy byly vzhledem k množství držené zakázané látky kvalifikovány jako přestupek a ihned na místě vyřešeny uložením blokových pokut.  Mnohem větší postih však čeká 26letého muže z Plzně, který se dopustil přečinu poškození cizí věci (více se dočtete zde: http://www.policie.cz/clanek/vyzdobil-plzen-po-svem.aspx ). V rámci opatření byla vypátrána jedna osoba, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

 
por. Ing. Hana Štefflová
22. června 2015
 

vytisknout  e-mailem