Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhodnocení bezpečnostního opatření

PLZEŇ – V průběhu bezpečnostního opatření nedošlo k žádným závažným komplikacím, ani potyčkám.  

Včera v Plzni dohlíželo na veřejný pořádek a bezpečnost v dopravě při bezpečnostním opatření v souvislosti s konáním fotbalového utkání mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a Dinamo Minsk, více jak sto policistů, kteří spolupracovali s pořadateli, strážníky, hasiči a zdravotníky.
 
 Do opatření byli zapojeni policisté ze všech služeb krajského ředitelství, například z pořádkové, dopravní a kriminální služby, antikonfliktního týmu i oddělení služební kynologie. K monitorování situace bylo využito i mobilní monitorovací centrum s posádkou.  Před začátkem utkání sledovali policisté situaci nejen v okolí stadionu, ale dohlíželi i na bezproblémovou dopravu hráčů obou týmů na stadion.
Začátek utkání nenarušil ani anonym, který krátce po patnácté hodině nahlásil na linku 158 uložení nástražného výbušného systému na několika místech v Plzni. Do hodiny od přijetí anonymního telefonátu kolegové všechna inkriminovaná místa prověřili a zjistili, že se jedná „pouze“ o poplašnou zprávu.
Ve Štruncových sadech se sešlo 10 784 příznivců plzeňských fotbalistů, jejich soupeře povzbuzoval  104 fanoušků. Po ukončení utkání fanoušci spořádaně opouštěli stadion,  policisté  nadále plnili úkoly spojené se službou. Zejména dbali na bezpečnost odcházejícího davu a odjíždějících vozidel. Následně provedli i kontrolu mimo Doosan Arénu v centru města v souvislosti se zachováním veřejného pořádku. V souvislosti s fotbalovým utkáním nedošlo k narušení veřejného pořádku a nedošlo ani k situacím vyžádujícím služební zákrok.
 
mjr. Mgr. Martina Kohoutová
18. září 2015
 
   
 
 

vytisknout  e-mailem