Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhodnocení bezpečnostního opatření

PLZEŇ - Policisté před utkáním, během zápasu i po jeho ukončení udrželi veřejný pořádek i bezpečnost ve městě. Řešili řadu drobných incidentů, u kterých stačila pouhá domluva. 

     Policisté Městského ředitelství policie Plzeň realizovali včera od odpoledních do pozdních nočních hodin bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v souvislosti s fotbalovým utkáním SYNOT ligy mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a FK Jablonec a následnými oslavami získání poháru pro mistry ligy. V průběhu policejního opatření nedošlo v souvislosti s touto sportovní událostí ani s následným programem, který se odehrával v centru města, k závažnějšímu narušení veřejného pořádku a klidu. Policisté řešili řadu především slovních konfliktů mezi fanoušky, ve všech případech však postačila domluva.  Dva incidenty kvalifikovali jako přestupkové jednání.

     K prvnímu došlo ve 20 hodin a 45 minut v sadech 5. května nedaleko křižovatky s ulicí Tyršova. Zde se v hloučku fanoušků domácího týmu kvůli držení klubové vlajky nepohodli dva fandové. Verbální šarvátka však vyústila ve fyzické napadení, kdy jeden z mužů udeřil druhého pěstí do obličeje.

    Druhého přestupku se dopustil 24letý mladík na ulici Americká. Krátce po čtvrté hodině ranní si policisté, kteří prováděli hlídkovou službu v centru města, všimli mladého muže, který přistoupil k přenosné dopravní značce „zákaz vjezdu“ a tu otočil. Hlídka muže oslovila a vyzvala jej, aby dopravní značení uvedl do původního stavu. Muž tak učinil, a protože nebyla jeho jednáním způsobena žádná škoda, hlídka z místa začala odjíždět. Mladý muž však ke značce vzápětí znovu přistoupil a opět se jí pokusil otočit. To se mu však nepovedlo a značení povalil do vozovky tak, že vytvořilo překážku silničního provozu.  I tohoto jednání si policisté všimli, proto se okamžitě na místo vrátili. Mladík se však před hlídkou dal na útěk. Daleko nedoběhl. Poté, co byl policisty zajištěn, podrobil se mimo jiné i orientační dechové zkoušce ke zjištění hladiny alkoholu v jeho těle. Test byl pozitivní, muž nadýchal 1,70 promile.

por. Ing. Hana Štefflová
12. května 2016

 

 

vytisknout  e-mailem