Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhodnocení bezpečnostního opatření k fotbalovému utkání FC Viktoria a AC Sparta

PLZEŇ - Na bezproblémovou dopravu a veřejný pořádek dohlíželi policisté nejen u stadionu, ale i v jeho okolí.  

     K nedělnímu fotbalovému utkání, které se odehrávalo v odpoledních hodinách v prostorách Doosan Arény v Plzni, bylo realizováno ze strany Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření.
      Policisté dohlíželi na veřejný pořádek a bezproblémovou dopravu u fotbalového stadionu i v okolních ulicích. Na „hladkém“ průběhu se podíleli nejenom při samotném utkání, ale i před ním a po jeho skončení policisté pořádkové, dopravní a kriminální služby, jejich kolegové z pořádkové jednotky, antikonfliktního týmu, oddělení služební kynologie a hipologie a policisté zásahové jednotky. Využito bylo i možnosti mobilního monitorovacího centra, z „výšky“ situaci sledoval vrtulník letecké služby. Ve městě byl dohled zajištěn mimo jiné i v okolí nádraží a na dalších zájmových místech, kde by mohlo dojít k případným problémovým situacím.
     Před jednou hodinou odpoledne přijel vlak s fanoušky hostujícího mužstva. Během jízdy mělo dojít v jednom z vagónů k poškození interiéru. Policie případ nadále šetří. Dále se tři fanouškové ve věku 22,24 a 29 let pod vlivem alkoholu měli dopustit přestupku proti veřejnému pořádku. Nejmladší z nich, který nadýchal přes dvě promile, se navíc dopustil přestupku proti občanskému soužití tím, že byl za jízdy ve vlaku velmi vulgární na průvodčí. Nakonec nejstarší a nejmladší z fanoušků skončili na protialkoholní záchytné stanici. 
     První příjezd fanoušků plzeňského soupeře byl zaznamenán již před jedenáctou hodinou dopoledne.  Ve Štruncových sadech se sešlo přes 11 700 fanoušků sportu, z toho bylo 650 fanoušků hostujícího mužstva. 
     Pro policisty služba pokračovala i po konci utkání. Hlídky dál plnily úkoly spojené se službou. Zejména dbaly na bezpečnost odcházejícího davu a odjíždějících vozidel tak, aby nevznikly jakékoli újmy v souvislosti s případnými kolizemi v dopravě. Policisté doprovodili hostující fanoušky na vlakové nádraží, ti byli i ve vlaku nadále v přítomnosti policistů.
     Následně byla provedena i kontrola mimo Doosan Arénu v centru města v souvislosti se zachováním veřejného pořádku. Během stanoveného opatření spolupracovali policisté nejenom s pořadateli, ale i se strážníky.


nprap. Hana Kroftová
2. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem