Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhodnocení bezpečnostního opatření včerejšího fotbalovému utkání FC Viktoria x Maccabi Tel Aviv

PLZEŇ - Během bezpečnostního opatření nedošlo k žádným komplikacím.  

     Ke středečnímu fotbalovému utkání, které se odehrávalo ve večerních hodinách v prostorách Doosan Arény v Plzni, bylo realizováno ze strany Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření. 
     Na veřejný pořádek a bezproblémovou dopravu u fotbalového stadionu i v okolních ulicích dohlíželo více jak dvě stě policistů. Na „hladkém“ průběhu se podíleli nejenom při samotném utkání, ale i před ním a po jeho skončení policisté pořádkové, dopravní a kriminální služby, jejich kolegové z pořádkové jednotky, antikonfliktního týmu, oddělení služební kynologie a cizinecká policie. Využito bylo i mobilního monitorovacího centra, z „výšky“ situaci sledoval vrtulník letecké služby.
     Po 20:00 hodině nad město vzlétl vrtulník a monitoroval okolí fotbalového stadionu a situaci v plzeňských ulicích. Ve městě byl dohled zajištěn mimo jiné i v okolí nádraží a na dalších zájmových místech, kde by mohlo dojít k případným problémovým situacím. Narušení veřejného pořádku, ani žádné jiné problémové situace zjištěny nebyly. Příjezd prvních fanoušků plzeňského soupeře, kteří přijeli autobusem, byl zaznamenán po 17:00 hodině. Ve Štruncových sadech se sešlo přes jedenáct tisíc příznivců sportu, přičemž domácí tým přišlo podpořit něco málo přes jedenáct tisíc fanoušků a jejich soupeře pak necelá dvoustovka fanoušků.
     Pro policisty služba pokračovala i po závěru utkání, ti dbali na bezpečnost odcházejícího davu a odjíždějících vozidel tak, aby nevznikly jakékoli újmy v souvislosti s případnými kolizemi v dopravě. Policisté doprovázeli i autobusy s fanoušky hostujícího mužstva.  
     Následně byla provedena i kontrola mimo Doosan Arénu v centru města v souvislosti se zachováním veřejného pořádku. Během stanoveného opatření, při kterém spolupracovali policisté nejenom s pořadateli, ale i se strážníky nedošlo ke komplikacím, které by si vyžádaly služební zákrok. V celkovém hodnocení se jednalo o bezproblémové opatření, přestože jeden z fanoušků, který se po skončení zápasu vrátil ke svému vozidlu v Truhlářské ulici, zjistil, že mu z vozidla zmizela peněženka s finanční hotovostí a osobními doklady. Případem se policisté nadále zabývají.



nprap. Hana Kroftová
6. srpna 2015



 

vytisknout  e-mailem