Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhodnocení bezpečnostního opatření ze dne 20.8.2013

PLZEŇ - Fotbalové utkání mezi FC Viktoria a NK Maribor se obešlo bez výtržností. 

     Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje realizovali včera v souvislosti s fotbalovým utkáním 4. předkola Ligy mistrů UEFA mezi mužstvy FC Viktoria a NK Maribor bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti.
     Ačkoli toto utkání nebylo vyhodnoceno jako rizikové, věnovali jsme přípravě bezpečnostního opatření maximální pozornost a byli jsme připraveni v případě jakéhokoli protiprávního jednání okamžitě a efektivně zasáhnout.
     První autobusy a mikrobusy se slovinskými fanoušky přijely do Plzně krátce po poledni a byly navedeny rovnou před stadion. Zde fanoušci vystoupili a vydali se do centra města. Zbytek příznivců NK Maribor přijel do města osobními automobily.
     Přestože se fanoušci hostujícího týmu i fandové plzeňského mužstva chovali velmi slušně, dohlíželi jsme na pořádek a bezpečnost ve městě dlouho před začátkem utkání, samozřejmě v jeho průběhu, ale i po jeho ukončení. Situaci ve městě a na příjezdových trasách jsme monitorovali nepřetržitě do odjezdu posledních fanoušků, které jsme vyprovodili až na hranici našeho kraje.
     Během celého bezpečnostního opatření jsme zaznamenali pouze jedno přestupkové jednání, kterého se dopustil fanoušek hostujícího mužstva, když v jedné z prodejen potravin na nám. Republiky kradl čokoládu. Muž byl ještě na místě zajištěn policejní hlídkou a převezen na služebnu k provedení dalších úkonů. Jeho jednání bylo kvalifikováno jako přestupek proti majetku a na místě vyřešeno uložením blokové pokuty.
 
por. Ing. Hana Šteflová
21. srpona 2013
 

vytisknout  e-mailem