Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhodnocení bezpečnostního opatření

PLZEŇ - Policisté v průběhu bezpečnostního opatření k fotbalovému utkání FC Viktoria a AC Sparta řešili 8 přestupků. 

      Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje realizovali v sobotu 17.8.2013 rozsáhlé bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v souvislosti s fotbalovým utkáním Gambrinus ligy mezi mužstvy FC Viktoria a AC Sparta.
      Toto utkání bylo vzhledem k dosavadním zkušenostem s fanoušky hostujícího celku vyhodnoceno jako vysoce rizikové, v podstatě nejrizikovější v podzimním kole Gambrinus ligy. Zápasu přihlíželo celkem 11.360 diváků, z toho 710 fanoušků klubu AC Sparta. Fanoušci hostujícího mužstva na utkání do Plzně přicestovali dvěma autobusy, které policisté při příjezdu do města doprovodili až ke stadionu a po skončení utkání dohlédli na jejich odjezd z města. Další fanoušci se na utkání dopravili individuálně osobními motorovými vozidly a část jich přicestovala také vlakem. Policisté před začátkem utkání, v jeho průběhu i dlouho po jeho ukončení dohlíželi na pořádek a bezpečnost ve městě a monitorovali pohyb fanoušků.
     Během celého bezpečnostního opatření jsme zaznamenali pouze řadu slovník roztržek mezi fanoušky obou týmů a zjistili celkem osm přestupkových jednání.  V prvním případě policisté zasahovali u fyzického napadení, ke kterému došlo zhruba 1,5 hodiny před začátkem utkání v jedné z restaurací poblíž fotbalového stadionu. Zde jeden z fanoušků fotbalového týmu AC Sparta napadl viktoriánského příznivce. Vše se ale obešlo bez zranění a škod na majetku, věc je dále řešena jako přestupek proti občanskému soužití. Bezprostředně po ukončení sportovního klání policisté zajistili dalších sedm osob, které si z fotbalového stadionu odnášely části sedaček. Toto jednání bylo kvalifikováno jako přestupek proti majetku a ještě na místě vyřešeno uložením blokové pokuty. V sobotu a během neděle policisté zajisitili 15 osob, po nichž bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
 
por. Ing. Hana Štefflová
19. srpna 2013
 

vytisknout  e-mailem