Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhodnocení cvičení zásahových jednotek

Dne 22. února 2011 se v pražském areálu Spiritka konalo slavnostní vyhodnocení cvičení zásahových jednotek „Banka 2010“ a „Banka 2011“, stejně jako dlouhodobé spolupráce mezi Policií České republiky a Českou národní bankou. Právě ve spolupráci s ČNB ředitelství služby pořádkové policie obě cvičení organizovalo. 

Disciplinovanost cvičících, stejně jako kvalitní přípravu organizátorů cvičení i ostatních zúčastněných osob, ocenili čelní představitelé Policie České republiky a České národní banky. Na Spiritce jim osobně poděkovali policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy a vrchní ředitel České národní banky Ing. Pavel Řežábek, Ph.D., člen bankovní rady. Kromě nich se setkání zúčastnili další představitelé policie i banky, a to jak na celorepublikové, tak krajské úrovni z míst cvičení, do něhož byla řada z nich přímo zapojena.

 

V rámci poděkování udělil policejní prezident, na základě návrhu ředitele služby pořádkové policie, některým z policistů medaile „Za zásluhy o bezpečnost.“ Vstřícný přístup zaměstnanců ČNB k zajištění vnitřní bezpečnosti České republiky ocenil „Plaketami Policie České republiky.“

 

Policisté, a s nimi i zaměstnanci banky a členové bankovní policie, nacvičovali v pražské a ostravské pobočce ČNB postupy provedení zákroků policistů proti nebezpečným pachatelům organizované trestné činnosti, stejně jako pachatelům zvlášť závažných trestných činů. První cvičení se konalo v říjnu 2010 v Ostravě, druhé v lednu 2011 v Praze a Středočeském kraji. Zapojeny do nich byly rovněž další složky integrovaného záchranného systému, především v souvislosti s probíhajícím bezpečnostním opatřením v okolí jednotlivých budov. Scénáře byly připraveny ve spolupráci s ČNB. Snahou organizátorů bylo připravit co nejreálnější podmínky, které by mohly při skutečném zákroku proti pachatelům nastat, což se v obou případech povedlo.

 

Podrobnosti o cvičeních, včetně krátkého videa z obou akcí, najdete v hyperaktivních odkazech – Ostrava a Praha.

  

 

   

kpt. Mgr. Jan Melša

tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR

23.02.2011

Odkazy do noveho okna

Spolupráce 01

Spolupráce 01 

Detailní náhled

Spolupráce 02

Spolupráce 02 

Detailní náhled

Spolupráce 03

Spolupráce 03 

Detailní náhled

Spolupráce 04

Spolupráce 04 

Detailní náhled

Spolupráce 05

Spolupráce 05 

Detailní náhled

Spolupráce 06

Spolupráce 06 

Detailní náhled

Spolupráce 07

Spolupráce 07 

Detailní náhled

Spolupráce 08

Spolupráce 08 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem