Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhodnocení dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL

KLADENSKO – Kladenští policisté se zapojili do celorepublikového opatření na kontrolní činnost v dopravě. 

V rámci minulého týdne od 1. do 2. března 2018 probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, při které policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a především se při této dopravní akci zaměřili na kontroly nákladní a autobusové dopravy.

Policisté z územního odboru Kladno se také v těchto dnech zapojili do této rozsáhlé bezpečně dopravní akce s organizací TISPOL. Dopravní akce probíhala po celém území okresu Kladno v různých časových rozmezích v průběhu těchto vytipovaných dní, a to převážně na pozemní komunikaci D7 a silnici č. 1/16.  Policisté vykonávali kontrolní činnost na vytipovaných pevných stanovištích, ale i jako motorizované pohyblivé hlídky.

Při kontrolní činnosti na pozemních komunikacích kladenští policisté z dopravního inspektorátu zkontrolovali celkem 18 vozidel. Celkem byly zjištěny 4 přestupky, z nichž 2 přestupky byly vyřešeny blokovou pokutou na místě ve výši 700,-Kč a  2 přestupky byly oznámeny správním orgánům.

Z celkového počtu kontrolovaných vozidel bylo zkontrolováno 12 nákladních vozidel českých dopravců. U tří nákladních vozidel bylo zjištěno porušení zákona. Ve dvou případech se jednalo o porušení sociálních předpisů nesprávné používání tachografu, dále ve dvou případech doba řízení odpočinku a bezpečnostní přestávky a  jednou nevyhovující technický stav.

Dopravně bezpečnostní opatření s organizací TISPOL bylo tentokrát především zaměřeno na kontrolu autobusové a nákladní dopravy a dodržování sociálních předpisů v dopravě. Policisté při kontrolní činnosti dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu, ale současně prováděli kontroly na pátrání po osobách, odcizených vozidlech a věcech. Jedním z hlavních cílů dopravního opatření bylo snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích v kladenském okrese.

Policisté v těchto dopravně bezpečnostních akcích budou na území okresu Kladno  nadále pokračovat i v následujících dnech, a to nejen v rámci celorepublikové akce s organizací TISPOL.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

5. března 2018

vytisknout  e-mailem