Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyhodnocení dopravní služby

KRAJ - Krajský ředitel seznámil novináře s dopravní problematikou v loňském roce. 

Dnes dopoledne proběhla v budově krajského ředitelství tisková konference, na které krajský ředitel brig. gen. Mgr. Martin Červíček a vedoucí Odboru služby dopravní policie plk. Ing. Petr Dušek seznámili  novináře s činností dopravní policie a dopravní situací na komunikacích v našem kraji za loňský rok.

V úvodu se zaměřili  na nebezpečné silnice a jejich nejproblematičtější úseky, poté následoval podrobný přehled šetřených dopravních nehod s jejich následky včetně příčin. Neopomněli zmínit, že i v minulém roce se policisté setkávali s řidiči, kteří usedli za volant po požití alkoholu či jiných návykových látek. Ředitel k této problematice nastínil svoji vizi:
"Dokud se nebudou řidiči chovat na silnicích ohleduplně, nebudou dodržovat pravidla silničního provozu a nebudou plně zodpovědní, budou se na silnicích odehrávat tragédie a měnit lidské osudy. Mojí prvořadou snahou je, aby řidiči měli vždy dostatek zodpovědnosti za svá jednání a měli na mysli, že auto se může v jejich rukou stát nebezpečnou zbraní. Bezpečnost všech účastníků silničního provozu je jednou z našich priorit, tak aby to, že je Královéhradecký kraj bezpečným místem pro život platilo pokud možno co nejvíce i v dopravě"

Závěrem vedoucí dopravní policie představil priority na letošní rok:
* zaměření se na nejzávažnější přestupky - překračování povolené rychlosti a předjíždění na zakázaných místech
* bezpečnost nemotorizovaných účastníků, tedy chodců a cyklistů
* intenzivní odhalování požívání alkoholu a návykových látek řidiči motorových i nemotorových vozidel

 mjr. Mgr. Ivana ježková
10.2.2015, 14.00

 

vytisknout  e-mailem