Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyhodnocení HIP HOP KEMPU

HRADECKO - Návštěvníci se dopustili 56 přestupků 

Se skončením čtyřdenního festivalu HIP HOP KEMP na letišti v Hradci Králové musí, bohužel, policisté zkonstatovat, že měli plné ruce práce. Celkem museli řešit 56 přestupků, z toho nejvíce (27 případů) jich bylo proti majetku. Jednalo se o tak zvané drobné krádeže se škodou do 5 000 Kč. Nejčastěji poškození oznamovali vykradený stan. Pět přestupků, které se týkaly veřejného pořádku, bylo na místě vyřešeno uložením blokové pokuty.

Policisté zadokumentovali i tři skutky naplňující znaky trestných činů. V jednom případě se jedná o neoprávněné užívání cizí věci, kdy si podezřelý přisvojil k užívání cizí motorové vozidlo. Další případ, který se také převzali kriminalisté a budou ho řešit ve zkráceném trestním řízení, se týká podezření z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Jedn z návštěvníků je podezřelý, že fyzicky i slovně zřejmě bezdůvodně napadal další návštěvnici festivalu. Dalšího trestného činu, a to šíření toxikomanie, se s největší pravděpodobností dopustil muž, který si v prostorách festivalparku otevřel stánek s nabídkou omamných a psychotropních látek, které dále nabízel účastníkům festivalu.

Policisté se zaměřili i na řidiče. Čtrnáct jich bylo pod vlivem návykové látky, z toho třináct nadýchalo do jedné promile alkoholu v dechu a u jednoho řidiče jsme zjisitli přítomnost drog v těle. Všechny tyto řidiče budeme oznamovat ke správnímu řízení.

V rámci kontrolovaných osob byla zadržena jedna osoba, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání.  

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 19.8.2012, 15:00   

vytisknout  e-mailem