Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vyhodnocení projektu Policie ČR a UP Olomouc

Pilotní projekt s UP Olomouc skončil  

V úterý 15. 12. 2015 se uskutečnil poslední seminář zimního semestru U3V UP Olomouc v projektu „Policie a posluchači U3V UP Olomouc“, zařazený do sekce „Společenské vědy - rizika ve společnosti“. Semináře se uskutečnily ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Olomouckého kraje a U3V Olomouc.

Kolem 60 posluchačů dvou ročníků se pravidelně setkávalo jak na půdě Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, tak na půdě Filozofické fakulty.

Celkem v devíti seminářích se posluchači   U3V, občané Olomouckého, ale i Zlínského kraje, seznámili nejen s riziky, které jim hrozí, ale také s tím, jak se chránit a nestát se další obětí trestné činnosti.

Na pravdivých případech jsme ukázali, jak se chovat v případě telefonátů od lidí, kteří se představí jako členové rodiny, když jim u dveří zazvoní osoba, která nese peníze, jak si mají zabezpečit své platební karty a jejich PIN kódy, jak zabezpečit obydlí, jak se chovat v dopravě a další důležité rady do života.

Na seminářích se podíleli i policisté z přímého výkonu služby, kteří na názorných případech uváděli rizika a informovali o své profesionální práci. Posluchači si také mohli prověřit své znalosti v dopravních testech, vyzkoušet vybavení policistů pořádkové jednotky nebo si odnést na památku svůj profesionálně sejmutý otisk prstu. Seznámili se i s nelehkou prací policejních vyjednávačů a krizových interventů.

Na základě účasti na jednotlivých seminářích lez konstatovat, že témata zaujala. Věříme, že tímto krokem se nám podaří alespoň částečně snížit trestnou činnost páchanou v našem kraji na osobách seniorského věku.

kpt. Mgr. Marta Vlachová

23.12.2015

vytisknout  e-mailem