Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhoštění cizince - recidivisty

PLZEŇ - Že dobrá spolupráce přináší výsledky, se ukázalo ve čtvrtek, kdy se podařilo realizovat návrat do země původu cizinci, který se v Plzni dopouštěl opakovaně protiprávního jednání. 

Pětačtyřicetiletý muž, který v Plzni přebýval v komunitě bezdomovců a byl uživatelem drog se opakovaně na území města Plzně i v jeho okolí dopustil několika desítek drobných krádeží i dalších přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití. V konečném důsledku bylo policisty z Městského ředitelství policie Plzeň zahájeno několik trestních řízení a v jednom případě Okresní soud Plzeň – město cizince pravomocně za krádeže odsoudil, mimo jiné k trestu vyhoštění z území ČR v délce dvou let.

Do spolupráce při pátrání po pohybu cizince se zapojili policisté ze Speciální pořádkové jednotky a strážníci Městské policie Plzeň. Ti muže vypátrali a předali policistům Speciální pořádkové jednotky, kteří ho eskortovali na odbor cizinecké policie k provedení dalších úkonů. Policisté odboru cizinecké policie vyřešili jeho neoprávněný pobyt a vydali mu rozhodnutí o povinnosti opustit území ČR, které tak bylo ihned realizováno.  Díky této spolupráci se podařilo realizovat návrat cizince do jeho země pobytu hned ve čtvrtek v odpoledních hodinách.

por. Ing. Eva Červenková
19. února 2024

vytisknout  e-mailem