Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhoštěný Slovák nevycestoval, ale vloupal se do šesti chat

VSETÍNSKO: Za své skutky byl včera umístěn do ostravské vazební věznice 

Pržno, Mikulůvka, Malá Bystřice - Celkem šest vloupání má na svědomí čtyřicetiletý Slovák, který byl přesně před rokem z území České republiky vyhoštěn. Nerespektoval tehdy rozhodnutí uherskohradišťského okresního soudu, z našeho území nevycestoval a nadále tu pobýval.

Na první svátek vánoční (tj. 25. prosince 2009) byl policisty zjištěn v Mikulůvce. Hlídka si muže všimnula na zastávce, a protože ho dle místní znalosti neznala, provedla u něj kontrolu dokladů. Při kontrole v příslušných databázích pak vyšlo najevo, že cizinci bylo až do prosince 2011 zakázáno pobývat na území našeho státu. Protože se tímto jednáním dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí byl předveden na policejní služebnu. Na služebně policistům musel vysvětlovat proč se takto zachoval. Navíc vyšla najevo další závažná skutečnost. Slovák v předvánoční době vykrádal rekreační chalupy a chaty na Vsetínsku. Celkem provedl šest vloupání v Pržně a Malé Bystřici a napáchaná škoda přesáhla sedm tisíc korun. Z objektů pobral nejrůznější věci, především potraviny, sportovní oblečení, ale i elektrický budík nebo airsoft pistoli.

Od včerejšího dne pobývá Slovák v ostravské vazební věznici. Bylo mu sděleno obvinění ze dvou trestných činů, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí.

28. prosince 2009, nprap. Ludmila Brousilová

vytisknout  e-mailem