Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrála na automatu tisíce

MOST - Nová známá ji o ně připravila; Chtěl po ženě peníze a vzal si na to nůž 

 Počkala, až žena usne, a pak ukradla kabelku s výhrou

Ne každé nové seznámení s cizí osobou přináší radost. Tu určitě neměla 48letá žena, která v jednom litvínovském podniku hrála na automatech. Přálo jí štěstí a vyhrávala tisíce. Ty si uložila do kabelky a u výherních strojů se seznámila s jednou ženou. Povídaly si a popíjely spolu. Výherkyně nakonec možná únavou u hracího automatu usnula a nechala bez povšimnutí svou kabelku, kterou měla položenou na vedlejším stolečku. Tato skutečnost však neunikla nové známé. Cizí kabelky se zmocnila a poté bar opustila. Když se výherkyně probudila, nenašla ani ženu, ani svou kabelku. V příručním zavazadle měla osobní doklady, platební kartu, mobil a 17 tisíc korun, které měla ten den vyhrát. A protože měla v kabelce i PIN, přišla ještě o další peníze ze svého účtu. Policisté z obvodního oddělení v Hamru pachatelku vypátrali. Ženě ve věku 46 let z Litvínova sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Po manželce chtěl peníze s nožem v ruce doma i v obchodě, jde do vazby

Policejní komisař z Mostu zahájil trestní stíhání pro zločiny loupeže, vydírání a přečin nebezpečného vyhrožování a obvinil z nich v těchto dnech 35letého muže z Litvínova. Podle policie měl obviněný koncem září v místě svého trvalého bydliště požadovat po své ženě peníze a vyhrožoval jí újmou na zdraví s nožem v ruce. Žena mu ze strachu dala pár stovek. O pár dnů později muž opět doma chtěl po své ženě finance a poté ve stejný den v úterý dopoledne zašel přímo do jejího obchodu, ve kterém po ní zase žádal peníze. I když mu žena opakovala, že žádné peníze nemá, muž byl neoblomný a vytáhl nůž, kterým na ženu mířil a ohrožoval ji. Nevadili mu ani zákazníci, ani přítomnost jejich nezletilé dcery. Ženě vyhrožoval násilím a výhrůžkami neušetřil ani svoji tchýni, která byla v tu dobu v obchodě. I v obchodě se muži nakonec podařilo na ženě vymámit malý obnos. Když si jeho agresivního chování i nože všimli zákazníci, obchod opustil. Policejní komisař muže zadržel a po obvinění podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání pachatele. Okresní soud vazbu dnes dopoledne uvalil.


 

Zákaznice se přišla objednat, měla však větší zájem o peněženku

Mostečtí policisté pátrají po povedené zákaznici. Ta tento týden přišla v centru Mostu do jednoho zkrašlovacího salónu. Projevila zájem o služby a objednala se. Chtěla ukázat i výrobky, se kterými se v salónu pracuje. Tehdy zřejmě využila nestřeženého okamžiku a odcizila z odložené kabelky peněženku. V ní měla okradená několik tisíc korun a osobní doklady. Poškozená vyčíslila škodu na 6 tisíc korun.


 

Zloděj vnikl do autobusu výletníků z ciziny

Neznámý pachatel vnikl ve středu po 18. hodině na parkovišti pod hradem Hněvín v Mostě do autobusu turistů, kteří přijeli do našeho kraje z ciziny. Lapka k vloupání použil násilí, kdy poškodil zámek a rozbil okno. Z autobusu nic neodcizil, možná ho někdo vyrušil. Stačil prohledat příruční tašku, nic z ní však nevzal. I tak na autobusu zanechal hmotnou škodu ve výši 44 tisíc korun. Případ pokusu krádeže a poškození cizí věci šetří mostecká policie.


 

Golfisté přišli o hole

Neznámý lapka tento týden v noci na středu vnikl za použití násilí do buňky na mosteckém golfovém hřišti. Našel tam golfové hole. Asi se mu hodily, odnesl osm kusů holí. Poškozený majitel krádež vloupáním oznámil obrnickým policistům a hmotnou škodu vyčíslil na částku 20 000 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. října 2012


 


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem