Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožoval bombou

LOUNY - Skončil na policejní služebně, byl obviněn. 

V rukou policistů skončil 37letý muž z Prahy, který ve čtvrtek ráno volal na zákaznickou linku jednoho mobilního operátora v Lounech, že v jeho blíže neurčené prodejně nebo pobočce vybuchne do dvou hodin bomba. Dále vyhrožoval útokem na pracovníky blíže nespecifikované prodejny či pobočky. Ještě téhož dne se pražským policistům podařilo muže vypátrat a zadržet v jednom bytě na pražských Vinohradech. K činu se doznal, u sebe měl dokonce i mobilní telefon, ze kterého volal na zákaznickou linku. Komisařem kriminální policie a vyšetřování v Lounech byl následně obviněn z trestných činů násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a šíření poplašné zprávy. 

Jedná se o známého recidivistu, který v minulosti vyhrožoval nejen pracovníkům telekomunikačních služeb, ale i pracovníkům psychiatrické léčebny (více zde).   

Nehoda s alkoholem

V sobotu večer se na silnici III/22541 mezi obcemi Třeskonice a Tuchořice odehrála vážná dopravní nehoda, za kterou stál alkohol. Řidič (84. ročník) s vozidlem Ford Tranzit nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace a při projíždění levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo vozovku do silničního příkopu a dále do obilného pole, kde dostal smyk a narazil pravým bokem do vzrostlého stromu. Při nehodě byl těžce zraněn jeho spolujezdec (96. ročník), který byl po vyproštění z vozidla letecky přepraven do nemocnice. Další dva spolucestující (89. a 92. ročník) utrpěli lehčí újmu na zdraví. Řidič při provedené dechové zkoušce nejprve nadýchal 2, 58 promile alkoholu, cca po půlhodině ukázal přístroj Dräger stejnou hodnotu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 36 tisíc korun. Nehoda je v dalším šetření lounských policistů, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení.

Kradli, skončili na policejní služebně

Dvojice mladíků ve věku 27 a 21 let z Chomutova a z Podbořan skončila v rukou policistů poté, co v Podbořanech spáchala koncem května několik krádeží. Mladíci například odcizili v tamní ulici V Tůni kanálové víko a dále v této lokalitě vnikli i do několika zahrádek, odkud odcizili různý kovový materiál. Všechny věci pak zpeněžili ve sběrně. Starší z mladíků vnikl sám i do jednoho rodinného domku, kde odcizil kuchyňské potřeby, kovové trubky a měděný sběr. Tomu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Druhý z mladíků je podezřelý z krádeže. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 22. června 2013  

vytisknout  e-mailem