Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyhrožoval bombou a chtěl peníze

RYCHNOVSKO - K objasnění loupeže kriminalistům stačilo necelých 24 hodin. 

Necelý den stačil rychnovským policistům na to, aby objasnili loupežné přepadení v Rychnově nad Kněžnou. Obviněný mladík, vyhrožující bombou, odešel bez finanční hotovosti. Na "účet" si může připsat jedině nepodmíněný trest, který ho čeká.

V sobotu v 17:44 oznámila obsluha rychnovské benzinové čerpací stanice na linku 158, že k pokladně jejich provozovny přišel před okamžikem muž s kapucí přes hlavu a se slovy: "Mám bombu, chci peníze !" ji vyzval k vydání finanční hotovosti. Muži bylo špatně rozumět, protože měl přes ústa navíc límec bundy, slova proto zopakoval. Obsluha muži žádné peníze nevydala, naopak ho upozornila na to, že pokud vše myslí vážně, zaměstnanci zavolají policii. Po této informaci se muž obrátil a odešel z provozovny pryč.

Kriminalisté spolu s policisty z rychnovského obvodního oddělení získali od svědků obecný popis podezřelého a zhruba třicetiletého muže střední postavy začali hledat. Přestože hledaný měl obličej téměř celý zahalený, díky jedné drobnosti při popisu, ale zejména díky výborné místní a osobní znalosti přítomných policistů byl pětadvacetiletý mladík, pobývající v současné době ve městě, brzy ztotožněn. Muži zákona spolu s psovodem a služebním psem začali podezřelého hledat na všech místech, kde se mohl dle dostupných informací vyskytovat. Kromě samotného Rychnova nad Kněžnou prověřovali i lokality ve Vamberku a na Kostelecku. Tato  oblast se mladíkovi  nakonec stala osudnou. Necelý den stačil policistům na to, aby se podezřelý místo nedělního oběda vezl služebním vozem z Kozoder do budovy rychnovské policie.
V odpoledních hodinách byl pak mladík obviněn ze zločinu loupeže, za který mu hrozí až desetiletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
5. května 2014

vytisknout  e-mailem