Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhrožoval bombou v divadle

ZLÍNSKO: Hrozí mu až tři roky za mřížemi.  

Ve středu o půl čtvrté odpoledne přišel na několik emailových adres zlínské policie výhružný email. Autor v něm policistům sděluje, že tentýž den před půl osmou večer exploduje v Městském divadle ve Zlíně časovaná nálož. Podepsal se kromě svého jména také přívlastkem „rozzlobený rockový fanoušek“ a nezapomněl podoktnout, že si nedělá legraci.
 
Policisté začali s evakuací asi sto dvaceti lidí, kteří se v tu dobu v divadle nacházeli. Přivolali na pomoc policejního psa vycvičeného na vyhledávání výbušnin. Po ukončení evakuace asi dvacítka policistů prohledala za pomoci služebního psa rozlehlou divadelní budovu, kde naštěstí nenašli žádný nebezpečný předmět. Po prohlídce budovu uzavřeli a z bezpečnostních důvodů na deset minut pozastavili dopravu v ulicích sousedících s divadlem. Opatření, na kterém se podíleli také strážníci městské policie a hasiči, policisté ukončili v 19.40 hodin a divadlo předali jeho řediteli.
 
Pachatel se dopustil přečinu šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Nutno podotknout, že případy vyhrožování umístěním časované nálože ze včerejška a z 19. listopadu, kdy přišly výhružné emaily na několik zlínských škol, mají společné znaky.
 
 
 
19. února 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem