Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhrožoval jeden druhému

PLÁNICKO - Dva muži převzali sdělení podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování a jeden i z nedovoleného ozbrojování. 

Prověřování případu nebezpečného vyhrožování ukončili policisté na obvodním oddělení v Plánici. V obci na Plánicku, dne 21. května letošního roku po šestnácté hodině, si muži vyhrožovali újmou na zdraví.

Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření devětapadesátiletý muž z Plánicka z přečinů nebezpečné vyhrožování a nedovolené ozbrojování a třiatřicetiletý muž z Klatov z přečinu nebezpečné vyhrožování.

V uvedený den před domem vyhrožoval starší muž mladistvému, když bude kolem jeho domu jezdit na malém motocyklu, že mu způsobí újmu na zdraví. Při vyhrožování držel v jedné ruce sekyru a v druhé revolver a své výhrůžky zaměřil i proti třiatřicetiletému muži.

Při vzájemném konfliktu třiatřicetiletý muž držel v ruce dřevěný hranol o délce 120 cm, kdy ve vzdálenosti tři metry jej držel zdvižený a pohyboval s ním směrem proti devětapadesátiletému muži a též vyhrožoval újmou na zdraví.

Policisté při dalším prověřování případů se zabývali i střelnou zbraní a zjistili, že muž přechovával střelnou zbraň nelegálně a konkrétně se jednalo o šestiranný perkusní revolver. Policisté střelnou zbraň zajistili a byla zaslána ke znaleckému zkoumání.

nprap. Ladmanová Dana

2. července 2020 

vytisknout  e-mailem