Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhrožoval matce zabitím

VSETÍNSKO: Pak napsal dopis na rozloučenou a z domu odešel.  

S nožem v ruce vyhrožoval svojí matce, že ji zabije. Pak napsal dopis na rozloučenou a z domu odešel s tím, že skončí se životem. Policisté pětadvacetiletého muže vypátrali a odvezli do kroměřížské léčebny. Je podezřelý z tr. činu nebezpečné vyhrožování.
 
Včera kolem třetí hodiny odpoledne zavolala na linku 158 třiapadesátiletá žena z Rožnova p. R., že jí syn vyhrožoval zabitím, pak z domu odešel s tím, že skončí se životem. Žena pak přivolané hlídce uvedla, že její syn bere už delší dobu drogy a často bývá k rodičům vulgární a agresivní. Ze syna měla včera skutečně strach a obavy, že jí ublíží. Držel totiž v ruce dva nože a říkal, že ji zabije, přitom jí velmi sprostě nadával. Matka pak z jeho pokoje odešla a po příchodu manžela domů se mu s agresivním chováním syna svěřila. Otec s ním šel promluvit, mladík však byl stále útočný a vulgární vůči oběma rodičům a říkal, že pokud zavolají policii, tak se zabije. Po chvíli z domu odešel, přičemž si s sebou vzal jeden nůž. V synově pokoji pak rodiče našli dopis na rozloučenou. 
 
Rožnovští policisté společně se strážníky městské policie a psovodem začali po mladém muži pátrat. Kolem sedmé hodiny večer se psovodovi se psem podařilo muže najít sedět pod stromem v lese poblíž domu, kde rodina bydlí. Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Policisté ho zajistili a přivolali lékaře, který rozhodl o jeho převozu do psychiatrické léčebny v Kroměříži.
 
Mladý muž rodiče slovně urážel a vyhrožoval jim zabitím už několikrát. Je podezřelý z tr. činu nebezpečné vyhrožování s trestní sazbou do tří let.
 
 
10. června 2014, por. Mgr.Lenka Javorková 

vytisknout  e-mailem