Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyhrožoval mladíkům plynovou pistolí

KRÁLOVÉHRADECKO - Skončil v policejní cele. 

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové sdělili ve zkráceném přípravném řízení 26letému muži podezření z nebezpečného vyhrožování a z výtržnictví.

Muž je důvodně podezřelý, že v sobotu po půlnoci (dne 4. 6. 2016 v 00:40) v Hradci Králové na Eliščině nábřeží nebezpečně vyhrožoval se zbraní v ruce (s plynovou pistolí) skupince mladíků ve věku 16, 18 a 19let, kteří zde seděli na lavičce. Z pistole, která mu měla nejprve upadnout na zem, prý dokonce vyšel výstřel. Dva mladíky podle svědků nejprve bezdůvodně fyzicky napadl kopanci a na nejstaršího, který se snažil napadání zabránit, měl navíc namířit plynovou pistoli. Z místa incidentu nakonec odjel na jízdním kole, které zde stihl odcizit dalšímu 18letému mladíkovi, který se zde rovněž nacházel.

Když se o tomto případu dozvěděli prostřednictví tísňové linky policisté, okamžitě vyrazili na místo a rozjeli ve spolupráci s dalšími kolegy po podezřelém pátrání. I se zbraní a s odcizeným jízdním kolem ho krátce po činu zadrželi strážníci Městské policie v ul. Dukelská a předali jej policistům. Při dechové zkoušce později v nemocnici nadýchal 1,52 promile alkoholu. Muž se uvedeného jednání přitom nedopustil poprvé. Již v minulosti byl opakovaně vyšetřován policií a za obdobný trestný čin byl trestán. Nyní mu hrozí až 3letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 6. 6. 2016 v 10:45

Odkazy do noveho okna

Vyhrožování a výtržnictví

Vyhrožování a výtržnictví 

Detailní náhled

Vyhrožování a výtržnictví

Vyhrožování a výtržnictví 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem