Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožoval a vzal mu telefon

Louny - Potyčka na ubytovně; Dopravní nehoda. 


V předešlých dnech se kriminalisté z Loun zabývali případem, ke kterému došlo 22. června. Podle šetření policie se potyčka odehrávala mezi dvěma muži na ubytovně v Lounech. Zde si poškozený ponechal nabít na pokoji svého známého mobilní telefon, avšak byl následně odveden třicetiletým mužem na jiný pokoj v ubytovně. Tento jej potom častoval vulgárními urážkami, které doplnil fyzickým napadením. Dokonce mu měl vyhrožovat zabitím. Třicetiletému násilníkovi toto zřejmě nestačilo. Požadoval také jeho svlečení a vydání všech věcí. Poškozený zřejmě z obavy o své zdraví vyskočil z okna ven. Chtěl se vrátit pro svůj mobilní telefon, kde na něj však už opět čekala známá tvář násilníka i s jeho telefonem. Muž jej chtěl znovu napadnout, tentokrát s nůžkami v ruce, a tak poškozený utekl opět oknem pryč.
Následující den bylo třicetiletému muži sděleno obvinění z trestných činů Loupež a Krádež. V průběhu šetření policisté zjistili, že muž byl již v minulosti za obdobný čin potrestán. Kriminalisty byl podán podmět k návrhu na vzetí do vazby. Soud toto akceptoval a výtečník byl dne 26. června umístěn do vazební věznice. Za jeho čin mu nyní hrozí další trest odnětí svobody, a to až na deset let.

Dopravní nehoda
Ke konci minulého týdne byl komisařem z oddělení kriminální služby a vyšetřování v Žatci obviněn muž ve věku 52 let z trestného činu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Případ se odehrával na začátku tohoto roku v obci Žatec. Podle šetření policie řidič musel náhle snížit rychlost v důsledku dopravní situace. To se mu však stalo osudným. Na zledovatělém povrchu dostal smyk a vjel do protisměrného jízdního pruhu, kde se srazil s protijedoucím vozidlem. Následkem dopravní nehody však utrpěla zranění jeho spolujezdkyně, a tak muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta, nebo peněžitý trest.

nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny

30. června 2017

vytisknout  e-mailem