Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožoval, potrestání unikne

CHOMUTOV - Alkohol bez placení, Skříňka i dýmky... 

Vyhrožoval, potrestání unikne
Hlídka kláštereckých policistů zasahovala v jednom z bytů v ulici Mírová. 45letý muž se zde pohádal s poškozenou a slovní rozepře vyvrcholila tím, že ji ohrožoval kuchyňským nožem. Ke zranění naštěstí nedošlo, nevznikla ani škoda na majetku. Jednání muže policisté vyhodnotili jako nebezpečné vyhrožování, za které hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Potrestán však nebude, neboť žena nedala souhlas s dalším vyšetřování svého příbuzného. Vyšetřování případu proto policisté odloží.  
 
Alkohol bez placení
69letý muž z Chomutova je podezřelý z krádeže. Přišel do prodejny v centru města a z regálu sebral dvě lahve značkového alkoholu v hodnotě 739 korun. Za pokladnami byl zadržen pracovníkem ostrahy a předán přivolané policejní hlídce. Obdobného jednání se dopustil již v roce 2013.
 
Skříňka i dýmky
Vloupání do rekreačního objektu vyšetřují policisté v Jirkově. Po příjezdu majitele na chatu v obci Radenov zjistil, že neznámý zloděj vnikl do objektu a zde zdi sebral dřevěnou skříňku na dýmky a deset kusů porcelánových dýmek. Kromě toho se zloděj snažil vniknout do stodoly, tam se však nedostal. I tak se škoda vyšplhala na 20 tisíc korun. Skutek policisté vyšetřují jako krádež a porušování domovní svobody.
 
Dlouho nejezdili
Na parkovišti před nákupním centrem v Kadani odcizila trojice podezřelých zaparkované vozidlo Honda Civic. 23letá žena a dva muži ve věku 22 a 37 let s vozidlem odejeli a jezdili na různých místech. O několik dní později je zadržela hlídka policistů z místního obvodního oddělení. Nepoškozené vozidlo si po nezbytných úkonech převzala majitelka, škodu vyčíslila na 10 tisíc korun. Vyšetřování krádeže nedále pokračuje.
 
Odhalená varna
V ulici Komenského odhalili chomutovští policisté varnu pervitinu. V jednom z bytů vyráběli muži ve věku 31, 32 a 36 let zakázanou látku metamfetamin. V bytě byla provedena domovní prohlídka, při které policisté zajistili nejen předměty a chemikálie sloužící k výrobě drog, ale i zbraň, na kterou neměl 31letý majitel povolení. Věci budou zaslány ke znaleckému zkoumání. Muži byli obviněni z nedovoleného ozbrojování a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Po nezbytných úkonech skončili všichni zadržení v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. Z rozhodnutí soudce byl nejstarší z trojice propuštěn ze zadržení, ostatní dva doprovodila policejní eskorta do vazební věznice v Litoměřicích.      
 
Poškozený horkovod
V Kadani kdosi poškodil horkovod. Kdosi demontoval a odcizil plechové šablony a sebral i větší počet šroubů. Poškozená firma vyčíslila celkovou škodu na téměř 14 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
25. února 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem