Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožoval, skončil v policejní cele

CHOMUTOV - Muže policisté zadrželi, Rozbil dveře, Nález munice..... 

Vyhrožoval, skončil v policejní cele

Policisté v Klášterci nad Ohří zadrželi včera 36letého muže z nedaleké obce, který vyhrožoval poškozenému, jeho rodině a dalším lidem likvidací. Při zdržení muž vydal dva kusy nelegálně držených zbraní včetně munice. Policisté skutek zatím vyšetřují jako nebezpečné vyhrožování, k upřesnění právní kvalifikace může dojít během dalšího vyšetřování.

Rozbil dveře

Policisté z Klášterce nad Ohří sdělili podezření z porušování domovní svobody místnímu 44letému obyvateli. Ve večerních hodinách vešel v sobotu do domu v Mírové ulici. Vykopl dveře do bytu poškozené, vnikl dovnitř a tam ženu několikrát udeřil. Násilník byl zadržen, provedený test na přítomnost návykových látek byl u něj negativní, pozitivní však byla dechová zkouška na alkohol. Přístroj naměřil 1,70 promile. Co bylo příčinou uvedeného jednání policisté vyšetřují, oprava poškozených dveří bude stát nejméně 3 tisíce korun.

Nález munice

V Chomutově včera zasahoval policejní pyrotechnik. Muž z Jirkova totiž oznámil, že v křoví nalezl neznámý předmět připomínající munici. Policisté zjistili, že by se mohlo jednat o dělostřelecký granát a z uvedeného důvodu přivolali pyrotechnika. Ten po bližším ohledání potvrdil, že se skutečně jedná o starý, rezavý dělostřelecký granát ráže 100 mm, pravděpodobně i s náplní. Nález zajistil a odvezl k odborné likvidaci. Nikdo nebyl zraněn, nedošlo ani k žádné škodě.

Nejdříve šperky pak i peníze

30letý muž z Klášterce je podezřelý z krádeže. V bytě své příbuzné odcizil již v prosinci loňského roku zlaté šperky, které měla schované v obývacím pokoji. Při sobotní návštěvě kradl opět. Tentokrát sebral ženě peněženku s hotovostí. Celková škoda se vyšplhala na 31 tisíc korun. Uvedené jednání vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení. 

Bez telefonu i bez peněz

Na chomutovskou policii se obrátil místní obyvatel a oznámil jednání 28leté ženy. V letních měsících loňského roku si od poškozeného vzala dva mobilní telefony s tím, že je vymění za svůj notebook. Pak si ještě půjčila hotovosti ve výši 500 korun. Do současné doby však slíbený poškozený počítač nemá, nemá však ani svoje telefony ani peníze. Ženu v současné době nemůže sehnat.  Uvedené jednání policisté vyhodnotili jako zpronevěru.

19.dubna  2016

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem