Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožoval úřednici

TEPLICKO - Nelíbilo se mu, že nedostane dávky; Hledáme svědky nehody; Krade se snad všechno. 

Vyhrožoval úřednici

     Z přečinu nebezpečného vyhrožování byl obviněn 61letý recidivista, který je po propuštění z vězení teprve necelé dva měsíce na svobodě. V minulosti dvacetkrát trestaný muž je podezřelý, že ve středu ráno telefonicky vyhrožoval „vystřílením“ pracovnici teplického úřadu a to poté, co mu měla sdělit, že nemá nárok na žádné dávky hmotné nouze.

     Vzhledem k pestré trestní minulosti muže, ve které hrály prim trestné činy násilného charakteru, bylo nutné brát výhrůžky vážně, proto policisté ihned po podezřelém začali intenzivně pátrat a už šest hodin po telefonátu byl zadržen. Přestože trestní zákoník stanoví za nebezpečné vyhrožování maximálně roční trest odnětí svobody, s ohledem na trestní minulost obviněného a další okolnosti případu zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci návrh na podání podnětu k vzetí obviněného do vazby.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo ve středu 1. září 2021 v 15:05 hodin v Teplicích, ul. Heydukova u č. p. 15 ve směru k ul. Josefa Hory. Neznámý řidič během couvání poškodil při pravém okraji ulice zaparkované vozidlo Škoda Octavia a z místa odjel, aniž splnil zákonem  danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Podle svědků se jednalo o osobní vůz stříbrné nebo podobné barvy, vozidlo měl řídit muž ve věku cca 35 let, na místě spolujezdce seděla přibližně stejně stará žena. Místem měl v té době projíždět autobus bílé barvy, jehož řidič s tímto člověkem mluvil a i několik dalších vozidel. Policisté žádají řidiče, kteří v době nehody, nebo bezprostředně před ní místem projížděli a mohli by poskytnout jakékoliv poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy, aby kontaktovali policisty z dopravního inspektorátu Teplice, ul. Husitská 5 buď osobně, nebo poznatky sdělili na telefon 974 439 260.

Krade se snad všechno

     Duchcovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Oseku ukradl dveře od kabiny ze zaparkovaného stavebního stroje Catepillar. Škoda byla vyčíslena na bezmála devadesát tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

3. září 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem