Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožoval, už je v cele

CHOMUTOV - Nakonec přiznal, že nikdy zbraň neměl, Nevzali si ponaučení.... 

Vyhrožoval, už je v cele
Na linku 156 zavolal v úterý odpoledne muž, který se nepředstavil a začal vyhrožovat, že má zbraň a bude střílet. Výhrůžky doprovázel vulgárními výrazy na adresu strážníků. Jako místo svého pobytu označil ulici Krušnohorskou, zda se jedná o Jirkov nebo Chomutov neupřesnil a zavěsil. Do ulic v obou městech ihned vyrazilo několik desítek policistů, kteří po neznámém pátrali. Telefonování a výhrůžky muž zopakoval v úterý ještě jednou, krátce před čtvrtou hodinou odpoledne, kdy opět volal na linku 156. Po jeho totožnosti policisté intenzivně pátrali nejen v Chomutově, ale i v Jirkově. Po vyhodnocení všech získaných informací byl nakonec 21letý muž zdržen následující den v jednom z bytů v Jirkově, Krušnohorská ulice. Ke svému jednání se při výslechu přiznal. Uvedl, že doma popíjel whisky, užíval drogy a koukal na televizi. Přitom ho napadlo, tak jak to viděl v kriminálkách, že by mohl zavolat policii a vyhrožovat. Ke zbrani uvedl, že nikdy žádnou neměl. Jednal pod vlivem alkoholu a drog a toho co udělal, lituje. Jeho jednání policisté vyhodnotili jako nebezpečné vyhrožování, v případě odsouzení mu hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Nevzali si ponaučení
Dvojice z Jirkova – muž ve věku 41 let a 35letá žena jsou podezřelí z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Jako rodiče nezletilé dcery řádně nepečují o její vývoj a to tím, že jí neposílají do základní školy. Během loňského školního roku zameškala celkem 347 hodin, samozřejmě neomluvených. Oba dva již byli v minulosti za stejné jednání opakovaně odsouzeni Okresním soudem Chomutov k podmíněným trestům. Ponaučení si však nevzali a v jednání nadále pokračují. V tomto případě jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až pět let. Případ nadále vyšetřují jirkovští policisté.

Peníze a šperky
Minulý měsíc vnikl neznámý pachatel do bytu ve Školní ulici v Chomutově. Majitel při výpovědi uvedl, že z dřevěné skříňky zmizela taštička s finanční hotovostí, a šperky ze žlutého kovu. Celkovou škodu vyčíslil na 224 tisíc korun. Pátrání po neznámém nebylo dosud úspěšné, v případě dopadení bude obviněn z krádež a porušování domovní svobody.

2. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem