Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhrožoval vystřílením

ZLÍNSKO: Je obviněný z nebezpečného vyhrožování. 

Z trestného činu nebezpečné vyhrožování dnes obvinili zlínští kriminalisté čtyřiapadesátiletého muže bez domova, který v pondělí vyhrožoval telefonem pracovnici úřadu práce, že všechny vystřílí, protože ho vyřadili z evidence. Recidivistovi, který má v rejstříku trestů pět záznamů a nyní je v podmínce, hrozí roční pobyt za mřížemi.

Muž přišel dopoledne na jednání, kde se choval slušně. Odpoledne ale zjevně pod vlivem alkoholu zavolal stejné zaměstnankyni, která s ním dopoledne jednala, a začal ji urážet vulgárními výrazy. Když mu sdělila, že si nepřeje, aby s ní jednal tímto tónem, a zavěsila telefon, po pár minutách zavolal znovu. Tentokrát už vyhrožoval vystřílením celé instituce. Žena podala na muže trestní oznámení.

Policisté muže zadrželi v místě bydliště jeho rodinných příslušníků. Nadýchal 1,68 promile, převezli ho proto do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži k vystřízlivění. Dnes dopoledne po nutných úkonech trestního řízení recidivistu obvinili. K tomu, co je mu kladeno za vinu, se přiznal. O jeho trestu rozhodne soud.

3. července 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem