Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhrožoval zabitím. Policisté ho zadrželi a obvinili.

PŘÍBRAM - Muž vyhrožoval bývalé ženě usmrcením. I přesto, že mu byl odebrán zbrojní průkaz, zajistili u něho policisté arzenál munice i zbraně. Vše bude podrobeno expertízám. 

Minulé pondělí, kolem půl deváté večer, vyjížděli příbramské policejní hlídky do jednoho z rodinných domů na Sedlčansku, a to na základě oznámení na linku tísňového volání 158. Volající žena oznamovala ohrožení rodiny ze strany bývalé manžela, který se zbraní v ruce vyhrožoval fyzickou likvidací. 

Na místě byla jako první hlídka policisté z obvodního oddělení Sedlčany, kdy při jejím příjezdu byla žena, která událost oznamovala mimo dům, uvnitř se nacházel muž, který měl být ozbrojen, a také matka oznamovatelky. Zásah hlídky uvnitř domu byl velice rychlý. Policisté k zadržení muže použili donucovací prostředky - hmaty, chvaty a následně jej v poutech odvedli mimo dům. Po prohlídce Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje pak 48letého muže umístili do policejní cely. Při ohledání domu zajistili policisté i zbraň, kterou měl muž vyhrožovat. Jednalo se o zbraň plynovou. Mimoto ale nalezli policisté uvnitř domu další zbraně a nemalý počet munice, včetně ručních granátů a pravděpodobně tankové střely.

Z tohoto důvodu si vyžádali na místo i přítomnost pyrotechniků, kteří veškeré zbraně a munici zajistili pro potřeby dalšího odborného zkoumání z oboru balistiky. Sám 48letý muž není držitelem zbrojního průkazu, neboť příslušný správní orgán, Odbor služby pro zbraně
a bezpečnostní materiál KŘP Středočeského kraje, vydal v roce 2020 rozhodnutí o jeho odejmutí.

Příbramští kriminalisté již proti 48letému muži, který vyhrožoval bývalé ženě fyzickou likvidací, zahájili trestní stíhání pro přečin nebezpečné vyhrožování podle § 353 odst. 1, 2c trestního zákoníku. Není vyloučeno, že jeho trestní stíhání, po balistickém zkoumání zajištěných zbraní a munice, bude rozšířeno o další trestný čin.

Obviněný muž může být v případě uznání viny před soudem ohrožen až tříletým trestem odnětí svobody.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
2. dubna 2023
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem