Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vyhrožovala podpálením policejní služebny

LIBEREC - Žena anonymně volala na tísňovou linku a vyhrožovala zapálením služebny. Skončila v policejní cele a již čelí obvinění z trestného činu. 

"Jestli nepomůžete mému příteli, bude hořet policejní stanice." Tuto informaci sdělila v úterý krátce po šesté hodině večer operátorce bezplatné tísňové linky 112 neznámá žena a zavěsila. To byla závěrečná slova telefonátu, v průběhu kterého neznámá žena nejprve sdělila, že hoří na státní policii české republiky, na dotazy operátorky ovšem odmítla sdělit místo požáru a opakovala, že volá anonymně. Operátorka linky 112, která hovor přijala, v žádném případě hovor nepodceňovala, obratem kontaktovala policisty a veškerá sdělení tlumočila.

Policisté začali ihned na případu pracovat a zhruba po dvou hodinách již žena tolik anonymní, jak sdělovala na tísňové lince, nebyla. Policisté zjistili, že se jedná o 27letou ženu z Liberce, kterou vypátrali i přesto, že volala z telefonu s mezinárodní předvolbou. Po osmé hodině večer zazvonili u jejích dveří a zadrželi ji. Vzhledem k tomu, že měla pozitivní dechovou zkoušku - nadýchala 1,8 promile, noc pak strávila v policejní cele. Ve středu pak následoval výslech ženy. Nic nepopírala, k telefonátu se doznala. A důvod? Dosti bizarní, ...."protože mi to vypadlo z pusy. Měla jsem vztek, že se nemohu dostat domů a to je vše," vysvětlila policistům."Chtěla jsem donutit policii a další lidi, aby mi našli mého přítele,"uvedla do výslechu. Své jistě sehrál i alkohol, ale ani to ženu neomlouvá z toho, čeho se dopustila. Policisté jí předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci podle  § 324 odst. 1 písm. a) trestního zákoníku.

Telefonát jí tak může přijít docela draho. Trestní zákoník totiž za tento přečin vymezuje trest ztráty svobody až na tři roky.


27. 8. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem