Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožovali udáním ze znásilnění

MOST - Vyhlédli si oběť a pak ji oloupili; Skončil ve vazbě, krást nebude.  

 Mostecká policie včera obvinila ze zločinu loupeže ve spolupachatelství 27letou ženu a 30letého muže, oba z Mostu. Ti si měli dle kriminalistů na mosteckém sídlišti Zahradní v Mostě vyhlédnout svoji oběť, kterou následně za použití násilí okradli. Poškozený šel domů v neděli krátce před půlnocí. Před panelovým domem se setkal s neznámou ženou, která chtěla vejít dovnitř prý za známou. Muž ji pustil do vchodu a pak šel pěšky do bytu. Při odemykání bytových dveří dostal náhle zezadu ránu. Spatřil tu ženu spolu s nějakým mužem. Měli si říct o peníze, jinak že ho udají pro znásilnění. Muž poté poškozeného kopl a ten upadl na zem. Tam utržil další kopance a rány. Pachatel mu utrhl kapsu u bundy a odcizil z ní finanční hotovost. Rámus na chodbě zalarmoval souseda. Povedená dvojice ihned z domu utekla. Ne daleko, poškozený přivolal policii a hlídka strážníků dle popisu párek nedaleko místa činu zadržela a předala policistům. Napadený muž utrpěl zranění, se kterým vyhledal lékařské ošetření. Policie oba obviněné zadržela v policejní cele a podala státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Oba se již v minulosti obdobné trestné činnosti dopustili a byli za ni potrestáni.



Vyhrál na automatu, výhru však odnesl jiný

Policie v Hamru sdělila na základě výsledků šetření podezření ze spáchání přečinu krádeže 22letému muži v Litvínova. Ten měl v jedné herně využít nestřeženého okamžiku a odcizit výhru z automatu. Tu však vyhrál jiný muž, který si potřeboval rychle odskočit. Výhru však ponechal v banku. Když se po chvíli vrátil, zjistil, že částka v banku není a hra je ukončena. Peníze v hodnotě 408 korun měl odnést jiný host. Ten už byl za jiný majetkový delikt potrestán.


 
Během 7 minut vykradl kabinku auta, jeho řidič byl v prodejně

Policie v Mostě obvinila 24letého muže z Ostravy z přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž měl v centru Mostu vniknout do kabinky nákladního auta. Jeho řidič vůz opustil jen na sedm minut, kdy byl v prodejně. Když se vrátil, zjistil, že vůz je odemčený a ze sedadla mu zmizel batoh, kde měl osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. Policisté Ostravana stíhají na svobodě. Odcizené věci již nebyly zajištěny. Pachatel je recidivista, je několikrát soudně trestaný.



 Nákupy za pět prstů na čas omezí

Okresní soud v Mostě vzal o víkendu do vazby 25letého muže z Mostu. Ten měl zřejmě v oblibě nákupy bez peněz. Policie ho obvinila z přečinu krádeže, když měl v jednom supermarketu odcizit holící strojek a byl po krádeži zadržen. Má na svědomí i vloupání do kosmetického studia, kde odcizil věci za téměř 40 tisíc korun. Naposledy kradl o víkendu, když v jeho tašky zmizely čtyři páry značkových ponožek za 600 korun. Policie Mostečana po obvinění zadržela a podala státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby.


  
V baru přišla o kabelku

Šikovně si počínal zatím neznámý lapka, který v jednom mosteckém baru okradl mladou ženu. Ta o víkendu v pozdně nočních hodinách seděla uvnitř u stolu spolu s dalšími hosty. Na židli měla volně položenou kabelku. V nestřeženém okamžiku ji o ni kdosi připravil. Policie v Mostě nyní šetří, kdo Mostečance příruční zavazadlo odcizil.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 18. února 2014

vytisknout  e-mailem