Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhrožuje a napadá, musel z bytu

CHOMUTOV - Zraněná žena vyhledala lékařské ošetření, Stahoval si kalhoty, Neujel, už je ve vazbě.... 

Vyhrožuje a napadá, musel z bytu
Z ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování je podezřelý 37letý muž z Chomutova. Na začátku října napadl v bytě na Palacké ulici svoji manželku. Nejdříve se pohádali a pak došlo i na rány a vulgární urážky. Zranění, které žena utrpěla, si vyžádalo ošetření u lékaře s následnou dobou léčení po dobu šesti týdnů. Policistům se podařilo vyslechnutím dalších obyvatel domu prokázat, že k napadání manželky docházelo již v minulosti a útoky jsou vedeny se stupňující intenzitou. Přikročili proto k vykázání násilníka ze společně obývaných prostor. Vyšetřování nadále pokračuje. Vyhrožuje a napadá, musel z bytu.mp3

Stahoval si kalhoty
Na kláštereckou policii se obrátila v minulém týdnu místní obyvatelka a oznámila, že v ulici Pod stadionem viděla muže, který stál na cestě se spuštěnými kalhotami a onanoval. Muž ji neoslovil, nepronásledoval a žena z místa utekla. Následně se na policii obrátily se stejným svědectvím ještě další ženy. Policisté přijali celkem tři oznámení a následně zjistili, že uvedené jednání má na svědomí 22letý místní obyvatel. Ten se po zdržení ke svému chování přiznal, je podezřelý z výtržnictví. Vyšetřování nadále pokračuje, policisté budou nyní zkoumat duševní stav podezřelého muže . Stahoval si kalhoty.mp3 

Neujel, už je ve vazbě
V sobotu, ve večerních hodinách, kontrolovali policisté v Lipské ulici projíždějící vozidlo Opel Insignia. Řidič, 55letý cizinec, se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Nadýchal 1,80 promile. Po jejím provedení však muž náhle usedl zpět za volant vozidla, nastartoval a snažil se z místa ujet. Následovalo pronásledování po městě, kdy cizinec policisty ohrožoval riskantní jízdou a následné zadržení řidiče i vozidla ve Výletní ulici. Muž se policisty snažil oklamat tím, že se vydával za někoho jiného, jeho pravá totožnost však byla záhy zjištěna. Zadržený byl obviněn z několika trestných činů – poškození cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky, násilí proti úřední osobě a padělání a pozměnění veřejné listiny. Obvinění si převzal a skončil v cele předběžného zdržení. Na státní zastupitelství byl doručen podnět ke vzetí jmenovaného do vazby. O uvalení vazby rozhodla soudkyně Okresního soudu Chomutov, muže eskortovala policejní hlídka do vazební věznice v Litoměřicích.

Z loupeže obviněn
V neděli, v podvečerních hodinách, přišel 20letý obyvatel Klášterce nad Ohří do Budovatelské ulice. Před prodejnou zde oslovil procházejícího poškozeného a požadoval peníze. Po odmítnutí za ním šel až do ulici Mírová, kde muže napadl. Po následném zadržení byl obviněn z loupeže, obvinění si převzal a skončil v cele předběžného zadržení. Na státní zastupitelství putoval návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz státního zástupce však byl propuštěn ze zadržení, vyšetřován je nadále na svobodě.

Kradl kabely
Policisté v Jirkově pátrali po pachateli, který v polovině srpna letošního roku poškodil mycí box u čerpací stanice v nákupní zóně. Z prostoru boxu odcizil dva kabely připojené k rozvodné skříni. Muži zákona nyní zjistili, že škodu za téměř 15 tisíc korun způsobil svým jednáním 34letý muž z okresního města. Navíc vyplynulo z vyšetřování, že za krádež byl pravomocně odsouzen Okresním soudem v Chomutově v nedávné době hned několikrát. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.

Vybíral z cizího účtu
Na policejní oddělení v Klášterci nad Ohří se obrátila poškozená a podala oznámení na svého bývalého přítele. Při výpovědi uvedla, že spolu bydleli v ulici 17. Listopadu. Po rozchodu se však od něj odstěhovala a nyní zjistila, že v bytě zapomněla svoji platební kartu. Toho 60letý muž využil a z účtu poškozené vybral prostřednictvím bankomatů celkovou částku ve výši 8 tisíc korun. Skutek policisté vyšetřují jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vybíral z cizího účtu.mp3

Bez peněz i bez dveří
Muž z Chomutova zřejmě naletěl podvodníkovi. Prostřednictvím internetových stránek vyhledal výrobu a montáž dveří, které nabízel 33letý muž z Mostu. Při osobním jednání se pak dohodli na výrobě a montáži dveří. Za tímto účelem požadoval zaslání zálohy na svůj účet ve výši 15500 korun. K zaplacení došlo již v srpnu, ale dveře poškozený stále nemá. Podezřelý je nekontaktní a přestal i komunikovat. Za podvod může v případě odsouzení skončit až na dva roky ve vězení.

Zloděj v garáži
Vloupání do garáže vyšetřují chomutovští policisté. V ulici Mostecká vnikl kdosi do garáže poškozeného a sebral dvě elektrocentrály, vařič, karimatku, kabely a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 8 tisíc korun.

21. října 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem