Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výhružné telefonáty

Povedená dvojice zaměstnávala v noci pražskou policii svými telefonáty. 

Od včerejšího odpoledne pražská policie pátrala po 19leté ženě, která svévolně opustila Psychiatrickou léčebnu Bohnice, ačkoliv má soudem nařízené ochranné léčení. Mladá žena se v minulosti opakovaně dopustila protiprávního jednání, kdy oznamovala uložení nástražných výbušných systémů a zatěžovala tak zbytečně nejen policii ale i další složky IZS.
 
Po několika hodinách se očekávání policie naplnilo, když žena prostřednictvím tísňové linky 158 značně nesrozumitelně oznámila, že na Hlavním nádraží, Smíchovském nádraží a Nádraží Libeň jsou uloženy výbušniny. Přes podezření na konkrétní osobu pachatelky policie učinila veškerá standardní bezpečnostní opatření na nádražích včetně přivolání pyrotechnika. Prohlídka dotčených prostor proběhla bez omezení provozu. Policisté z oddělení hlídkové služby Obvodního ředitelství Praha II se zatím zaměřili na pátrání po pachatelce telefonátu, kterou během krátké doby dopadli poblíž jednoho z veřejných telefonních automatů. Mladá žena, silně ovlivněna alkoholem, nezapírala a policistům se k trestné činnosti doznala. Po provedení základních úkonů skončila podezřelá zpět v péči psychiatrů.
 
Třicet minut po půlnoci zalarmoval policii s obdobným úmyslem muž, kdy na tísňovou linku 158 oznámil uložení výbušniny na Hlavním nádraží. Policisté z Místního oddělení Krakovská na základě osobní znalosti 30letého muže po hlase velmi rychle identifikovali. Jejich kolegové z Oddělení hlídkové služby Obvodního ředitelství Praha I podezřelého následně zadrželi na nedalekém Václavském náměstí. Dopadený muž skončil na policejní služebně, kde se k trestné činnosti doznal. Na rozdíl od své 19leté přítelkyně však putoval do cely předběžného zadržení. V dohledné době ho čeká obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy. Vzhledem k opakovanému jednání mu v případě odsouzení hrozí dle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na 5 let.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 11.června 2013

vytisknout  e-mailem